Primarul din Iaşi: Trebuie să oprim invazia de maşini vechi în România. Ce spune Mihai Chirica despre proiectul „Oxigen”

Primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat, luni, înainte de întâlnirea cu ministrul Mediului, că România trebuie să oprească invazia maşinilor vechi din alte ţări, care poluează foarte mult, apreciind că vinieta „Oxigen” din Bucureşti este „o măsură în plus”.

1532 afișări
Imaginea articolului Primarul din Iaşi: Trebuie să oprim invazia de maşini vechi în România. Ce spune Mihai Chirica despre proiectul „Oxigen”

„Trebuie să oprim invazia de maşini vechi în România”

Mihai Chirica a declarat, luni, înainte de întâlnirea cu ministrul Mediului, că oraşul pe care îl conduce este pe drumul cel bun.

„Am avut o staţie cu 36 de depăşiri (depăşiri ale nivelului de poluare cu praf în 2019 – n.r.), altă staţie cu 59 de depăşiri, oarecum peste medie, dar având în vedere că acum cinci ani erau peste 200, suntem pe drumul cel bun”, a declarat, luni, Mihai Chirica.

În ceea ce priveşte limitarea accesului în oraş, primarul Iaşiului spune că doar ministerul Transporturilor poate aplica astfel de măsuri, „pentru că drumurile naţionale sunt în administrarea aceste instituţii”.

„Pe de altă parte, este un drept constituţional să-şi foloseşti un bun pe care îl deţii, bineţinţeles limitat şi cu măsuile cuvenite, dar vrem să încercăm să convingem în primul rând să oprim invazia de maşini foarte vechi în România, în special cele sub Euro 4, care poluează foarte mult”, mai spune Chirica.

Întrebat cum vede vinieta „Oxigen” din Bucureşti, Chirica a declarat că „poate fi catalogată ca o măsură în plus, dar care este diferenţa dacă plăteşti dar tot poluezi?”.

De altfel, ministrul Mediului a convocat luni reprezentanţii celor trei municipii care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene, fiind vorba de Bucureşti, Iaşi şi Braşov. La ora 12.30 este aşteptată la întâlnire Gabriela Firea, primarul Bucureştiului, cu care Alexe a avut dispute aprinse pe tema calităţii aerului din Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici