Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de instanţa supremă la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le va fi scăzută perioada arestului preventiv.

284 afișări
Imaginea articolului Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Potrivit minutei deciziei judecătorilor Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie (ICCJ), recursul DNA a fost admis şi, în urma rejudecării, decizia de fond pronunţată în 18 iunie 2007 deTribunalul Alba Iulia a fost desfiinţată.

Judecătorii l-au condamnat pe Mircia Gutău la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Aceeaşi pedepasă a primit şi Nicolae Dicu, acuzat de complicate la luare de mită.

Potrivit aceluiaşi document, instanţa a dedus durata reţinerii şi arestării preventive a acestora. Atfel, pentru Mircea Gutău, judecătorii au scăzut din cei trei ani şi şase luni de condamnare perioada reţinerii din 27 iulie 2006 şi cea a arestării preventive, de la 11 iulie până la 10 noiembrie 2006, iar pentru Dicu, reţinerea şi arestarea preventivă de la 7 iulie până la 10 noiembrie 2006.

Cei doi mai trebuie să-i plătească denunţătorului Constantin Popescu echivalentul în lei a 5.000 de euro.

Potrivit aceleiaşi decizii, judecătorii au menţinut sechestrul asigurător pus în 25 iulie 2006 pe bunurile acestora, printre acestea fiind un teren intravilan de 805,68 mp cu destinaţie pentru construcţie aflat în Râmnicu Vâlcea şi care îi aparţine lui Nicolae Dicu.

Aceştia mai trebuie să plătească şi 1.500 de lei cheltuieli de judecată.

Preşedintele completului de judecată, judecătorul Ana Hermina Iancu, a făcut opinie separată în sensul că a decis respingerea recursului făcut de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost acuzaţi de procurorii anticorupţie că ar fi pretins 50.000 de euro, în perioada aprilie - iulie 2006, de la denunţătorul Constantin Popescu, patronul firmei Rovimet, pentru a-i elibera acestuia un certificat de urbanism.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici