Primarul din Slobozia, suspectat că ar fi falsificat acte privind plata taxelor pentru trei maşini

Primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, este suspectat că ar fi falsificat certificatele fiscale pentru trei maşini de lux, folosind ştampila primăriei, astfel încât din acte să reiasă că impozitele datorate statului au fost achitate, potrivit unor surse din Poliţie.

1417 afișări
Imaginea articolului Primarul din Slobozia, suspectat că ar fi falsificat acte privind plata taxelor pentru trei maşini

Primarul din Slobozia, suspectat că ar fi falsificat acte privind plata taxelor pentru trei maşini (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că primarul Alexandru Stoica ar fi ştampilat documentele care certificau plata impozitului anual datorat statului, calculat în funcţie de capacitatea cilindrică a fiecărui autoturism, pentru un Mercedes S Class, un BMV seria 5 şi un Audi A8, maşini care ulterior au fost vândute unor cumpărători de bună-credinţă.

Anchetatorii au precizat că gruparea, din care ar fi făcut parte şi primarul Alexandru Stoica, era condusă de liderul interlop Viorel Daniel Duţu, cunoscut în Ialomiţa pentru infracţiuni cu violenţă, şantaj şi cămătărie.

Poliţiştii de la IPJ Ialomiţa fac, marţi zece percheziţii, la Primăria Slobozia şi la locuinţele unor persoane suspectate de şantaj, cămătărie, înşelăciune, fals şi uz de fals.

Percheziţiile din municipiul Slobozia vizează şase persoane suspectate că, în cursul anului 2013, ar fi comis mai multe infracţiuni de cămătărie, şantaj, fals, uz de fals şi înşelăciune, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La finalizarea percheziţiilor, suspecţii vor fi duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, pentru cercetări.

Surse apropiate anchetei declarau, pentru MEDIAFAX, că una dintre percheziţii are loc la Primăria Slobozia, printre persoanele vizate în cadrul anchetei fiind şi primarul municipiului, Alexandru Stoica.

Anchetatorii suspectează că s-au folosit ştampilele Primăriei Slobozia pentru înmatricularea mai multor autoturisme de lux.

Prefectul judeţului Ialomiţa, Gigi Petre, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că la Primăria Slobozia sunt percheziţionate birourile primarului Alexandru Stoica (PSD) şi secretarei acestuia.

El a spus că nu se poate pronunţa asupra unei eventuale implicări a primarului în acest caz.

La percheziţii participă peste 70 de poliţişti de investigaţii criminale şi ordine publică, precum şi luptători SAS din cadrul IPJ Ialomiţa şi Călăraşi, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia. Acţiunea a fost sprijinită de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Primarul Alexandru Stoica, în vârstă de 58 de ani, se află la primul mandat, după ce în perioada 2008 - 2012 el a fost viceprimar al municipiului.

Potrivit CV-ului acestuia postat pe site-ul Primăriei, în perioada 1974 - 1977 Stoica a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, iar din anul 1977 şi până în 2001 a lucrat în Ministerul Apărării, fiind comandant la mai multe unităţi, dar şi şef al statului major municipal Slobozia, în anul 1998 fiind trecut în rezervă.

Alexandru Stoica este membru PSD din anul 1999, din 2005 el fiind preşedinte al organizaţiei municipale Slobozia a PSD. De asemenea, el este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Ialomiţa a PSD.

Potrivit declaraţiei de avere din mai 2013, primarul municipiului Slobozia are trei terenuri agricole în suprafaţă totală de aproape cinci hectare, în Slobozia, Amara şi Ograda, ultimele două fiind moştenite de el şi de soţia sa. De asemenea, Alexandru Stoica a notat în declaraţia de avere alte două proprietăţi moştenite de soţia sa, ambele în Amara, respectiv un teren intravilan de 1.300 de metri pătraţi şi o casă de 110 metri pătraţi.

Alexandru Stoica are un apartament în Slobozia, de 85 de metri pătraţi, cumpărat în 2002, precum şi două maşini, un Daewoo Espero, din 1996 şi un autoturism Volkswagen Jetta, din 2013.

Primarul municipiului Slobozia are un depozit bancar de 35.000 de lei, deschis în 2009, iar până în 2016, trebuie să restituie un leasing pentru maşină în valoare de 21.600 de lei.

Alexandru Stoica a încasat, din salariul de primar, 35.029 de lei, iar soţia sa a primit 11.200 de lei din pensie şi 2.000 de lei din arendă.

În declaraţia de interese, din mai 2013, Stoica a menţionat doar funcţiile deţinute în PSD şi calitatea de membru fondator al Fundaţiei "Ialomiţa 2000".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici