Primarul din Târgu-Mureş, despre audierea la CNCD: Unele întrebări sunt tendenţioase, unele sunt făcute să dea bine. VIDEO

Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea, a anunţat că va răspunde întrebărilor Consiliului Naţional al Discriminării referitoare la declaraţiile sale printr-o adresă, precizând că unele întrebări sunt tendenţioase, iar altele "sunt făcute să dea bine".

582 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu-Mureş, despre audierea la CNCD: Unele întrebări sunt tendenţioase, unele sunt făcute să dea bine. VIDEO

Primarul din Târgu-Mureş, despre CNCD

"O să trimit o adresă (CNCD-ului -n.r.) prin care o să le răspund la întrebările pe care le-au pus. Unele sunt tendenţioase, unele sunt făcute să dea bine. O să îi dau motivaţia cât se poate de clară, să citească cu mare atenţie comunicatul meu şi nu o sa găsească niciun cuvânt rasist sau extremist. Mai mult, îi dau şi o recomandare, având în vedere că este aşezat acolo politic şi este un membru UDMR, cunoaşte limba maghiară, sunt absolut convins, îl rog să citească regulamentele şi aplicarea acestor legi în Ungaria", a declarat, pentru MEDIAFAX, Dorin Florea.

Primarul a catalogat drept aberaţii declaraţiile din spaţiul public care au sugerat că el a cerut schimbarea legii fundamentale a ţării.

"Nicidecum. Eu nu mă opun nimănui să facă copii, din contră! Dar spun că în momentul în care o femeie este pregătită să aibă un copil trebuie consiliată, trebuie discutată, trebuie făcută un pic de educaţie (...) Experienţa pe care o am cu categoria de ţigani este foarte interesantă, deci eu nu vorbesc de dragul doar de a vorbi. Experienţa, faptul că îi cunosc, că le ştiu metehnele, le ştiu toate apucăturile şi modul în care îţi prind slăbiciunile mai ales. Pentru că dacă te prind cu minciuni sau compromisuri, cu ţiganul nu faci casa bună. Cu ţiganul trebuie să fii ferm şi clar. Este o lege foarte simplă. Şi atunci majoritatea m-au ascultat. Majoritatea dintre ei m-au ajutat, şi-au dat copiii la şcoală, am înţelegeri foarte clare cu ei. Cu o altă categorie nu mă pot înţelege nicicum şi nici nu ai constrângeri sau o legislaţie prin care să îi poţi pune la punct, acolo unde găseşti prostituţie, unde găseşti copii abandonaţi. Răspunsul de la ei l-am primit. Fată de 18 ani avea trei copii şi era gravidă şi nici nu era măritată mi-a spus ca: “Ce să fac, domn’le din ce să trăiesc? Iau şi eu alocaţia.”. Acesta este răspunsul, întrebaţi-le!", a completat Florea.

Edilul a reiterat ideea potrivit căreia imaginea ţării are de suferit din cauza comportamentului unor romi.

"Eu am plecat de la realitatea pe care o am în Târgu Mureş şi de la femei care ştiu foarte clar că ăsta e scopul. Ce o determină când nu are loc de muncă, n-are soţ, n-are altceva şi o vedeţi cu 4 copii după ea. Vă întreb eu. Ia să vadă că te implici, o să vedeţi că înţelege şi programul de contracepţie. Păi numai vorbim avioane, copiem programe din afară fără să le traducem prin realitatea românească (...) Nu am mai plecat în Italia un an de zile după ce un ţigan a omorât-o pe femeia generalului, deci problema acestor categorii de oameni certaţi cu legea trebuie rezolvată în ţară. Nu numai România are această problemă, însă din păcate România are cea mai proastă imagine în Europa", a mai spus primarul din Târgu Mureş.

Dorin Florea a precizat că nu este interesat de ceea ce spun ceilalţi prinari sau politicieni despre afirmaţiile sale.

"Niciodată nu o să îmi pun mandatul sau o să mă bazez pe o anumită categorie pe care să o şantajez sau care să mă şantajeze ea pe mine. Deci nici vorbă! M-au votat şi români si maghiari şi ţigani. Pentru că ţiganii din Mureş ştiu foarte bine ce am făcut pentru ei. Eu vorbesc de categorii de oameni defavorizaţi care nu vor nicicum să înţeleagă că a face şi a creşte un copil este o responsabilitate. (...) Problema ţiganilor abandonaţi şi modul în care sunt trataţi prin lispa de educaţie şi implicare este o problemă de interes naţional serioasă", a conchis primarul.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a scris, luni, pe Facebook că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă şi a propus introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii. În replică, preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Florea este aşteptat pe 21 ianuarie la sediul CNCD pentru a fi audiat şi că riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 100.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici