Primarul din Târgu Secuiesc, arestat pentru luare de mită

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită, după ce ar fi cerut şi primit bani de la administratorul unei societăţi pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, de Tribunalul Covasna.

99 afișări
Imaginea articolului Primarul din Târgu Secuiesc, arestat pentru luare de mită

Primarul din Târgu Secuiesc, arestat pentru luare de mită (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Magistraţii au emis pe numele primarului un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, iar primarul a anunţat că va ataca cu recurs decizia.

Sorin Vidican, unul dintre avocaţii primarului, a spus că nu există suficiente probe la dosar pentru a susţine acuzaţia de luare de mită adusă de procurorii DNA.

El a afirmat că nimeni nu contestă că denunţătorul i-ar fi dat bani primarului, însă edilul susţine că a luat cu împrumut aceşti bani, fiind prieten cu denunţătorul. Totodată, avocatul a mai arătat că la dosar nu există probe care să ateste că primarul ar fi luat şi anterior bani de la denunţător.

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA - Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, după ce ar fi cerut 41.000 de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din localitate pentru a sprijini firma în contractul cu Primăria. Primarul a fost prins, vineri, în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ce primea o tranşă de 10.000 de lei de la administratorul societăţii respective.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după încheierea, la 15 februarie 2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiul Târgu Secuiesc şi o societate comercială (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse de carieră şi balastieră), Racz Karoly, în calitate de primar al oraşului, i-a pretins administratorului firmei respective o sumă de bani în scopul derulării fără probleme a contractului, şi anume "emiterea de comenzi din partea Primăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate".

Astfel, în perioada aprilie 2010 - februarie 2011, Racz Karoly a primit de la administratorul societăţii respective, cu titlu de mită, suma de 41.000 de lei. Societatea a plătit lunar câte 4.000 de lei în perioada aprilie-octombrie, 10.000 de lei în luna noiembrie 2010 şi 3.000 de lei la 17 februarie 2011, potrivit anchetatorilor.

Primarul Racz Karoly se află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici