Primarul Iaşului Mihai Chirica a recunoscut că este inculpat în dosarul „Skoda”

Primarul Iaşului a recunoscut, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are calitatea de inculpat în dosarul „Skoda”, în care mai mulţi angajaţi ai Primăriei Iaşi au fost audiaţi de către DNA Iaşi pentru achiziţia a patru autoturisme, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1786 afișări
Imaginea articolului Primarul Iaşului Mihai Chirica a recunoscut că este inculpat în dosarul „Skoda”

Primarul Iaşului Mihai Chirica a recunoscut că este inculpat în dosarul „Skoda”

Întrebat dacă are sau nu calitatea de învinuit în dosarul în care mai mulţi angajaţi ai Primăriei Iaşi au fost audiaţi de DNA pentru achiziţia a patru autoturisme Skoda, primarul Mihai Chirica a răspuns că „este adevărat că mi s-a adus şi acest statut”.

Rămân în continuare ataşat ideii că adevărul trebuie aflat şi dreptatea trebuie făcută prin mijloacele prevăzute de justiţie. E clar că nu voi obstrucţiona nicio situaţie legală referitoare la acest lucru. Da, este adevărat. (...) Nu pot evita ieşirea în spaţiul public motivat de o chestiune care vizează justiţia. Este adevărat că mi s-a adus şi acest statut. Aşa este şi normal. Sunt zece angajaţi ai Primăriei despre care eu ştiu că nimeni nu a dus nicio maşină acasă, nu a utilizat nimeni vreun vehicul în scop personal, toţi şi-au justificat, să spunem, prezenţa în actul de funcţionar public, aşa cum scrie în raport, să îşi facă treaba. Ceea ce s-a întâmplat şi cu mine în calitate de viceprimar (la data achiziţiei – n.r.)”, a declarat primarul Mihai Chirica în timpul conferinţei de presă.

Acesta a reiterat faptul că în acea perioadă nu era ordonator de credite principal al Primăriei Iaşi şi că nu s-a implicat în mod direct în achiziţionarea autoturismelor.

Nu am decis sub nicio formă în mod direct, personal, pentru cineva anume. Niciuna dintre iubitele mele nu şi-a cumpărat Skoda. Ca urmare, nu am nicio emoţie din acest punct de vedere, dar trebuie să se facă lumină pentru că acolo sunt colegi care lucrau alături de mine, funcţionari din Primărie, contabili, directori economici, directori tehnici şi alţii. Nici lor nu le e comod să discute pe un asemenea subiect. Nici eu nu o voi face. Trebuie să îşi găsească fiecare rolul şi adevărul în fiecare situaţie care atrage atenţia asupra unui organ de anchetă penală. În situaţia de faţă vorbim de <marele> dosar Skoda, autovehicule care de altfel nici nu mai sunt la noi, ci sunt predate operatorului de leasing", a declarat primarul Chirica.

Edilul a evitat să răspundă când a fost întrebat dacă are sau nu sechestru pe bunuri.

Nu se poate aplica Legea 78 fără punerea de sechestre. O parte dintre ele au fost şi ridicate între timp, tot la propunerea judecătorilor. Prin urmare, s-au şi pus, s-au şi scos, se continuă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici