Primarul oraşului Mărăşeşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Primarul oraşului Mărăşeşti, din judeţul Vrancea, a fost condamnat, joi, de Judecătoria Panciu pentru conflict de interese în formă continuată la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

216 afișări
Imaginea articolului Primarul oraşului Mărăşeşti, condamnat la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Primarul oraşului Mărăşeşti, condamnat pentru conflict de interese la închisoare cu suspendare

Primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Dorel Chitic, a fost condamnat, joi, de magistraţii Judecătoriei Panciu la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de conflict de interese în formă continuată.

În plus, judecătorul a decis că timp de trei ani acesta nu mai poate fi ales în nicio funcţie publică şi nu are dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

De asemenea, primarul va fi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală din judeţ sau chiar la primăria pe care o conduce.

În decizia Judecătoriei se arată că „(...) obligă inculpatul ca pe parcursul termenului de supraveghere să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Primăriei Mărăşeşti, judeţul Vrancea, sau Şcolii Generale Pufeşti, judeţul Vrancea, sens în care consilierul de probaţiune, pe baza evaluării iniţiale, urmează a decide în care din cele două entităţi din comunitate menţionate urmează a se executa obligaţia şi tipul de activitate”.

Procesul primarului din Mărăşeşti a început în iunie 2017. Edilul a fost trimis în judecată după ce Agenţia Naţională de Integritate a descoperit faptul că în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti a participat la luarea unor decizii în relaţia Primăriei cu o firmă la care primarul era acţionar unic.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu în vederea verificării informaţiilor, iar primarul a ajuns în faţa judecătorilor.

Decizia de joi nu este definitivă, ea poate fi atacată în termen de 10 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici