Primarul Sectorului 6 anunţă că pe maşinile parcate neregulamentar vor fi lipite stickere cu amenzi

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, anunţă că şoferii maşinilor parcate neregulamentar vor găsi lipite pe parbrize stickere de atenţionare sau de înştiinţare că au fost amendaţi, transmite primarul Ciprian Ciucu.

761 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 6 anunţă că pe maşinile parcate neregulamentar vor fi lipite stickere cu amenzi

Primarul Sectorului 6 anunţă că pe maşinile parcate neregulamentar vor fi lipite stickere cu amenzi

„Până voi reuşi, dacă voi reuşi, să conving Parlamentul să dea o lege sau Guvernul să dea o OUG prin care Politia Locală să poată impună legea în domeniul circulaţiei rutiere, am iniţiat o mai strânsă colaborare cu Brigada Rutieră şi cu Poliţia Sectorului 6. Aşa că, începând din seara aceasta (joi seara- n.r.) Poliţia Locală Sector 6, alături de colegii de la Brigada Rutieră, demarează o amplă acţiune în Sectorul 6, pentru asigurarea siguranţei pietonilor şi fluenţei traficului rutier. Astfel că şoferii maşinilor staţionate neregulamentar, pe trecerile de pietoni, staţii STB, scuaruri, spaţii verzi sau aflate pe locurile de parcare pentru persoanele cu handicap, vor fi notificaţi să le mute. Altfel, vor fi ridicate”, anunţă Ciprian Ciucu.

El precizează că poliţiştii se vor concentra pe dubele parcate pe domeniul public

„Am dat o hotărâre de CL în acest sens, nu mai putem tolera camioane şi dube pe domeniul public, acestea trebuind să fie parcate în garaje dedicate. Somaţia va fi făcută printr-un sticker de atenţionare, aplicat pe parbriz. Neplăcut, dar na, nici camionetele lăsate la întâmplare prin Sector nu sunt plăcute. Consiliul Local a adoptat în şedinţa din 24 februarie o prevedere prin care autovehiculele cu dimensiuni mai mari de 2,30 metri lăţime şi 5,15 metri lungime nu mai pot fi parcate în parcările publice sau de reşedinţă. De asemenea, cei care vor mai parca pe spaţiul verde (sau ceea ce a fost odată spaţiul verde şi acum este distrus – noi îl vom reface major in acest an) vor fi înştiinţaţi că au primit amenzi tot prin stickere, aplicate pe parbriz. Neplăcut, dar na, orice învăţ are şi dezvăţ. Au fost multe zone verzi de care ne-am îngrijit anul trecut şi care au fost distruse de şoferi”, adaugă Ciucu.

El afirmă că Primăria va face şi locuri de parcare.

„Avem mai multe proiecte de parcări în execuţie: supraterane, pe locul fostelor garaje, pe străzi cu sensuri unice pe care le reabilităm, pe anumite spaţii pe care nefuncţionale si pe care le convertim în locuri de parcare (ex. Chilia Veche, Piaţa Giuleşti 2). Anul trecut am făcut cca. 2000 de locuri noi de parcare, pentru anul în curs estimez vă vom face cca. 8000. Da nu doar de locuri de parcare avem nevoie, ci şi de disciplină şi civilizaţie”, conchide Ciucu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici