Prime de Crăciun de câte 750 de lei pentru cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia

Cei 19.000 de mineri şi energeticieni de la Complexul Energetic Oltenia vor beneficia, de Crăciun, de prime în valoare de 750 de lei fiecare, aceasta fiind cea mai mare dintre cele acordate până acum angajaţilor complexului.

151 afișări
Imaginea articolului Prime de Crăciun de câte 750 de lei pentru cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia

Prime de Crăciun de câte 750 de lei pentru cei 19.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat, într-o conferinţă de presă, că administraţia CEO a alocat aproximativ 14 milioane de lei pentru primele minerilor şi energeticienilor.

El a precizat că nu vor beneficia însă de prime 29 de lideri sindicali care, în opinia sa, în ultimii ani, au câştigat mai mulţi bani decât a primit el în calitate de manager privat al unităţii.

"Baza este legală. Este primă pentru aportul adus de fiecare angajat la activitatea şi la rezultatele companiei. Am făcut o evaluare, iar unii din cei 29 nici nu sunt angajaţi, sunt cu contractul de muncă suspendat", a spus managerul privat.

Laurenţiu Ciurel a menţionat numele unor lideri sindicali despre care a spus că ar fi câştigat în ultimii patru ani până la 800.000 de lei, motiv pentru care a considerat că nu mai este cazul ca administraţia să le ofere şi lor prime.

"Salariul meu este mai mic decât l-a avut timp de patru ani domnul Gârjoabă, care a câştigat în patru ani 8,5 miliarde de lei vechi. Am crezut că nu mai e cazul să ia primă. Marin Golea a câştigat şi el tot în patru ani peste 6 miliarde de lei vechi. Are salariul un pic mai mic decât al meu. Marciuc a câştigat 6,7 miliarde, bani pe ştat, în afară de ce luau de la sindicate. Vasile Geamănu - 6,8 miliarde, Toma Tatomir are 5,2 miliarde. Sunt inspectori sociali. De unii nici nu am auzit ca fiind sindicalişti", a spus Ciurel, precizând că se aşteaptă ca liderii în cauză să conteste în instanţă decizia sa, lucru de care însă nu se teme.

Şi angajaţii Direcţiei Silvice Târgu Jiu vor beneficia de prime de cel puţin 500 de lei fiecare. Astfel, fiecare angajat al direcţiei va primi tichete cadou în valoare de 300 de lei, şi suma de 200 de lei. În plus, fiecare salariat care are copii va primi câte 100 de lei pentru fiecare minor.

"Avem un profit net pe anul acesta de 2 milioane de lei, aşa că nu se pune problema să nu avem de unde să ne recompensăm angajaţii. Am vândut nu doar masă lemnoasă, ci şi fructe de pădure. Am făcut exporturi toată vara şi pe perioada toamnei, iar acum culegem roadele", a declarat corespondentului MEDIAFAX directorul Direcţiei Silvice Târgu Jiu, Ovidiu Cârstoc.

De asemenea, cei 1.561 de salariaţi ai societăţii Minprest SA, la care CEO este acţionar majoritar, vor beneficia de prime în valoare de 400 de lei fiecare. Minprest SA este prestator de servicii la exploatările miniere din cadrul complexului energetic.

Directorul adjunct al societăţii, Alin Văcaru, a declarat pentru MEDIAFAX că primele vor fi acordate în bonuri cadou, iar valoarea maximă poate fi obţinută doar de acei salariaţi care nu au absenţe sau concedii medicale, plata făcându-se în funcţie de orele lucrate de fiecare persoană.

Şi cei 1.825 de membri ai sindicatului Sanitas Gorj vor primi, de Crăciun, tichete cadou în valoare de 50 de lei, iar cei care sunt asistenţii şi medicii vor avea asigurările de malpraxis plătite de către sindicat.

Asigurările de malpraxis sunt suportate şi pentru medicii şi asistenţii din cadrul sindicatului Sănătatea, cei 765 de membri ai acestuia urmând să primească tichete cadou în valoare de 100 de lei, conform liderului sindical Ion Măruţă.

Tichete cadou în valoare de 50 de lei vor fi distribuite şi angajaţilor Consiliului Judeţean Gorj şi celor de la Primăria Târgu Jiu, contravaloarea acestora fiind asigurată din cotizaţiile plătite pe parcursul anului către sindicate.

Administraţia publică din cele două instituţii nu oferă prime sau alte bonusuri angajaţilor de la bugetul public, situaţia fiind similară cu cea din anii trecuţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici