Primele declaraţii ale ministrul Sănătăţii după tragedia de la Victor Babeş: Nu se putea face mai mult

  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat modul în care autorităţile au gestionat criza de la Spitalul Victor Babeş.
  • Esenţial este să ajuţi, nu se putea face mai mult, a fost concluzia ministrului.
1315 afișări
Imaginea articolului Primele declaraţii ale ministrul Sănătăţii după tragedia de la Victor Babeş: Nu se putea face mai mult

Primele declaraţii ale ministrul Sănătăţii după tragedia de la Victor Babeş: Nu se putea face mai mult

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a explicat modul în care autorităţile au gestionat criza de la Spitalul Victor Babeş. Esenţial este să ajuţi, nu se putea face mai mult, a fost concluzia ministrului.

Ministrul Sănătăţii a organizat o conferinţă de presă la aproximativ 24 de ore după producerea tragediei de la Spitalul Victor Babeş. Vlad Voiculescu a explicat ce a făcut imediat după ce a aflat despre incident.

„Primul lucru a fost să sun să mă asigur că sunt alte locuri în alte spitale. Prioritatea a fost să găsim locuri pentru pacienţi. La faţa locului am încercat să văd dacă există explicaţii suplimentare, dacă Poliţia a fost informată şi dacă familiile victimelor au fost anunţate”, a explicat Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a explicat şi de ce informaţii despre incident au fost publicate pe parcursul serii.

„Eu am aflat în jurul orei 18.00. Eu am solicitat să fie anunţată Poliţia. La spital ne-am interesat dacă putem ajuta şi am cerut ca familiile şi Poliţia să fie anunţate. Esenţial este să ajuţi, apoi să anunţi organele care au atribuţii şi familiile, apoi să anunţi presa. Nu se putea face mai mult”, a precizat ministrul Vlad Voiculescu.

De asemenea, Vlad Voiculescu susţine că nu a fost invitat să participe la conferinţa de presă care a avut loc la miezul nopţii la Palatul Victoria

„Cred că premierul l-a invitat pe dr. Raed Arafat la conferinţa de presă pentru că el este implicat direct în operarea acestei unităţi mobile de Terapie Intensivă, să ofere toate detaliile tehnice. Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers, dar înţeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe Raed Arafat şi cred că explicaţiile de ieri au fost binevenite”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Trei persoane au murit la Spitalul Victor Babeş din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici