Primele doze de vaccin au ajuns în România de Crăciun

  • Primele doze de vaccin anti-COVID-19 au fost aduse în ţară de Crăciun, prin Vama Nădlac.
  • Camioanele au fost aşteptate de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi de colonelul Valeriu Gheorghiţă, coorodonatorul campaniei naţionale de vaccinare.
  • De la Pfizer şi BioNTech Uniunea Europeană va primi 200 de milioane de doze de vaccin, cu posibilitatea de a suplimenta cantitatea cu 100 de milioane de doze.
1178 afișări
Imaginea articolului Primele doze de vaccin au ajuns în România de Crăciun

Primele doze de vaccin au ajuns în România de Crăciun

Primele doze de vaccin au ajuns în România, în prima zi de Crăciun. Acestea au fost aduse în ţară după prânz, prin Vama Nădlac şi au fost aşteptate de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi de colonelul Valeriu Gheorghiţă, coorodonatorul campaniei naţionale de vaccinare. România a primit zece mii de doze, o tranşă simbolică, dar prima rază de speranţă la zece luni după ce am înregistrat primul caz de Covid-19 în ţara noastră. Aproape 610.000 de cazuri am avut până acum şi peste 15 mii de oameni au pierdut lupta cu virusul.  

„In prima zi de Crăciun se concretizează speranţa noastră, aceea că vom avea în sfârşit o modalitate sigură, eficientă şi rapidă de a pune capăt acestei pandemii care ne-a schimbat viaţa”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinul este trimis de Comisia Europeană, care va distribui toate serurile aprobate proporţional cu populaţia fiecărui stat. Până în prezent, sunt semnate contracte sau acorduri de rezervare cu mai multe companii. Peste două miliarde de doze de vaccin au fost distribuite pentru 450 de milioane de cătăţeni ai Uniunii. 

„Aşa cum a intrat acest camion în România, au intrat astfel de camioane în toată Europa, încât să înceapă campania în toate ţările Uniunii Europene. A fost un efort imens la care au participat toate statele membre, inclusiv România, achiziţie comună, abordare comună. Este o speranţă, asta e lumina de la capătul tunelului”, a afirmat Raed Arafat, şeful DSU.

„Vaccinul nu înseamnă că epidemia a trecut, că uităm de măsurile obligatorii, măşti, distanţare”, a mai spus Arafat.

Medicii din Spitalele de Boli Infecţioase, care privesc moartea în ochi de aproape un an sunt primii care vor fi vaccinaţi şi primii care vor să se vaccineze. La Braşov, la spitalul de Boli Infecţioase, listele au fost deja făcute şi în câteva zile se va epuiza prima tranşă de vaccin. Andreea Moldovan, directorul medical al spitalului spune că nu cadrele medicale sunt greu de convins.

„Ştim de campania de vaccinare HPV care a dat greş. Sper să nu repetăm acum. Nu avem multe mijloace la îndemână. Boala nu are încă un tratament eficace şi curativ total”, a declarat Andreea Moldovan, medic infecţionist.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici