NEWS ALERT Primele măsuri în cazul tragediei de la TIR-ul ATI de la Victor Babeş: două persoane au fost reţinute

Două persoane au fost reţinute în cazul incidentului de TIR-ul ATI de la Victor Babeş, acestea fiind primele măsuri în cazul incidentului de la TIR-ul ATI de la Victor Babeş în care au murit 3 persoane

2537 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Primele măsuri în cazul tragediei de la TIR-ul ATI de la Victor Babeş: două persoane au fost reţinute

NEWS ALERT Două persoane au fost reţinute în cazul TIR-ul ATI de la Victor Babeş în care au murit 3 persoane

În 12 aprilie 2021, o defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş a dus la decesul a trei pacienţi. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a unui instalator în cadrul Serviciului tehnic al Spitalului Victor Babeş şi a unui inginer-şef din cadrul aceluiaşi serviciu pentru infracţiunea de ucidere din culpă.

Conform procurorilor, instalatorul este acuzat că a manipulat, în 12 aprilie, în mod necorespunzător componente de reglare a presiunii de oxigen aferente instalaţiei Unităţii Mobile de Terapie Intensivă, fapt ce a determinat creşterea presiunii de oxigen peste valoarea de 6 bari, având drept consecinţă oprirea automată a ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienţilor internaţi în salonul ATI, conducând astfel la decesul a trei pacienţi.

Inginerul-şef nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu, potrivit procurorilor, „prin aceea că nu a asigurat funcţionarea în parametrii tehnici corespunzători a instalaţiei de oxigen aferente Unităţii Mobile de Terapie Intensivă amplasate în curtea spitalului, a cărei presiune în perioada 10.04.2021-12.04.2021, s-a situat la valori ridicate, determinând astfel funcţionarea ventilatoarelor prin care se asigura suportul ventilator al pacienţilor internaţi în salonul ATI al unităţii mobile în afara parametrilor optimi”.

Procurorii susţin că în 12 aprilie, constatându-se necesitarea reducerii presiunii de oxigen, inginerul-şef, care nu se afla la locul de muncă, i-a cerut instalatorului să reducă presiunea „fără a-l fi instruit în prealabil asupra principiilor de funcţionare a instalaţiei”.

„Astfel, pe fondul neasigurării funcţionării în parametri optimi a instalaţiei de oxigen, precum şi a instruirii deficitare a personalului din subordine, s-a creat necesitatea intervenţiei asupra instalaţiei, intervenţie realizată defectuos de inculpatul RC, fapt ce a condus la oprirea automată a ventilatoarelor din dotarea Unităţii Mobile de Terapie Intensivă şi la decesul celor trei pacienţi”, se arată în comunicat.

Procurorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpaţi.

În acest caz, cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri.

Trei persoane au murit în aprilie la Spitalul Victor Babeş din cauza unei probleme care a provocat întreruperea aparatelor de oxigen din unitatea ATI mobilă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici