Primele măsuri luate la creşa GROAZEI din Alba Iulia, unde copiilor li se spunea „putori”, micuţii find ameninţaţi cu bătaia

O educatoare, o îngrijitoare şi două asistente medicale au fost sancţionate cu avertisment şi mutarea la alte creşe, pe o perioadă de şase luni, după ancheta făcută de autorităţi la creşa din Alba Iulia unde copiilor li se spunea „putori”.

1657 afișări
Imaginea articolului Primele măsuri luate la creşa GROAZEI din Alba Iulia, unde copiilor li se spunea „putori”, micuţii find ameninţaţi cu bătaia

Primele măsuri luate la creşa unde copiilor li se spunea „putori”

Comisia de cercetare disciplinară din Primăria Alba Iulia a terminat ancheta deschisă după ce doi părinţi au reclamat comportamentul neadecvat al angajatelor unei creşe din oraş, spunând că acestea le-au jignit copiii, numindu-i „putori” şi ameninţându-i cu bătaia şi punând la dispoziţia autorităţilor înregistrări cu modul în care femeile se comportau cu micuţii.

„Comisia a audiat persoanele implicate în această delicată situaţie, respectiv toţi angajaţii Primăriei Alba Iulia a căror comportament a fost reclamat. Persoanele care au depus sesizările au refuzat să-şi apere punctul de vedere şi să contribuie la desfăşurarea anchetei în ciuda invitaţiilor transmise prin corespondenţă cu confirmare de primire, dar şi telefonic”, au declarat reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Potrivit acestora, în urma analizei celor întâmplate, a răspunsurilor primite de la angajaţii cercetaţi şi a martorilor audiaţi, comisia de cercetare disciplinară a propus sancţionarea cu „avertisment scris” şi mutarea temporară a celor 4 persoane cercetate (un educator puericultor, un îngrijitor copii, un asistent medical şi un asistent medical principal), pe o perioadă de 6 luni, la celelalte creşe din Alba Iulia, astfel încât să nu îşi mai desfăşoare activitatea împreună.

Propunerile comisiei au fost aprobate de viceprimarul cu atribuţii de primar şi sunt definitive.

În acest caz, părinţii au reclamat situaţia şi la poliţie, în urmă cu aproximativ două săptămâni, fiind deschisă o anchetă.

Reprezentantul IPJ Alba a declarat că părinţii au reclamat un limbaj inadecvat, agresiv, şi chiar acte de violenţă asupra minorilor.

În înregistrările făcute de părinţi se aud expresii ca: „Du-te la oliţă, putoare!”, „Mai potoleşte-te odată, că mă disperi!”, „Mă disperi deja!”, „Lasă piciorul jos, că o capeţi!”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici