Primele REŢINERI în cazul violenţelor de vineri seara din Piaţa Victoriei. Doi bărbaţi, acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii la mitingul diasporei

În urma audierilor după violenţele de la protestul din Piaţa Victoriei, procurorii au dispus, sâmbătă noapte, reţinerea a doi bărbaţi, aceştia fiind acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Vor fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

6871 afișări
Imaginea articolului Primele REŢINERI în cazul violenţelor de vineri seara din Piaţa Victoriei. Doi bărbaţi, acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii la mitingul diasporei

Primele REŢINERI în cazul violenţelor de vineri seara din Piaţa Victoriei. Doi bărbaţi, acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii la mitingul diasporei

După audierile din cursul zilei de sâmbătă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au decis reţinerea a doi bărbaţi, în vârstă de 24, respectiv 30 de ani, aceştia fiind acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte care ar fi fost săvârşite la mitingul de vineri seară, din Piaţa Victoriei.

Potrivit Poliţiei Capitalei, cei doi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei cu propunere de arestare preventivă, deşi iniţial sursa citată a precizat că aceştia vor fi aduşi la Tribunalul Bucureşti.

Cercetările în această cauză continuă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri au audiat, până în prezent, aproape 20 de persoane în legătură cu violenţele de la protestul de vineri, informează Poliţia Capitalei.

În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrarile realizate de mass media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a faptelor lor, mai arată Poliţia Capitalei.

Zeci de mii de oameni s-au strâns sâmbătă, în Piaţa Victoriei, pentru un nou protest, iar mulţi au venit echipaţi cu măşti de protecţie în cazul în care forţele de ordine vor folosi din nou gazele lacrimogene din dotare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici