Imunizări zi şi noapte, la primul centru de vaccinare anti-COVID cu program non-stop din România. Se va folosi doar serul Pfizer

  • La Timişoara se deschide primul centru de vaccinare cu program non-stop
  • Centrul va funcţiona din 23 martie şi va avea 8 fluxuri: 4 pe timp de zi şi 4 pe timp de noapte
  • Platforma de programări pentru noul centru din Timişoara se va deschide pe 19 martie
7132 afișări
Imaginea articolului Imunizări zi şi noapte, la primul centru de vaccinare anti-COVID cu program non-stop din România. Se va folosi doar serul Pfizer

Programarea la vaccin le dă bătăi de cap multor români. Fie nu se găsesc locuri libere, fie sunt disponibile la ore greu de împăcat cu programul.

La Timişoara, nu mai există această problemă. Managerul Spitalului Judeţean deschide un centru de imunizare cu program non-stop. Este singurul de acest tip din ţară.

„Sunt oameni care au un job cu ture de zi, sunt oameni care au job în trei ture, sunt oameni care au job cu ture de noapte. Noi vrem ca aceştia să poată şti că oricând au timp liber, sau oricând pot dânşii, se pot programa şi veni fără nicio problemă, să se vaccineze la noi”, spune Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Imunizarea se va face în centrul în care au fost vaccinaţi medicii. La noul centru se va folosi doar ser de la Pfizer, lucru ce nu este întâmplător.

„Suntem într-o luptă contra-cronometru să vaccinăm cât mai mulţi oameni şi, implicit, să salvăm cât mai multe vieţi. Acest vaccin este cel care îţi conferă imunitate în perioada cea mai scurtă de timp, dintre vaccinurile autorizate în Uniunea Europeană. În perioada imediat următoare, cantitatea de vaccin livrată de acest producător va creşte semnificativ”, explică Flavius Cioca, directorul DSP Timiş.

Dacă spaţiu este, la fel şi vaccin, mai trebuie doar personal. Dar asta nu e o problemă, dă asigurări managerul Spitalului.

„Am primit deja cerinţe şi din afara spitalului, din partea personalului care ar fi interesat să lucreze, pentru că sunt mulţi oameni care vor să dea înapoi comunităţii şi sigur că nu-i vom refuza dacă îşi vor exprima această dorinţă”, spune Raul Pătraşcu.

Vaccinuri livrate la Centrul Regional Timişoara: 

  • 225.335 doze Pfizer
  • 29.830 doze Moderna
  • 43.000 doze AstraZeneca
  • 298.165 total doze

Vaccinuri administrate în judeţul Timiş:

  • 66.068 doze Pfizer
  • 4.538 doze Moderna
  • 18.828 doze AstraZeneca
  • 89.434 total doze

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici