Primul oraş din ţară care va avea lavoare stradale în zonele aglomerate

  • Buzăul este primul oraş din ţară care va avea lavoare stradale
  • 50 de astfel de instalaţii vor fi montate, în maximum o săptămână, în zonele aglomerate din oraş
  • Astfel, cei care coboră din autobuz sau merg la piaţă vor avea unde să se spele cu apă şi săpun, transmite corespondentul MEDIAFAX
4048 afișări
Imaginea articolului Primul oraş din ţară care va avea lavoare stradale în zonele aglomerate

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că două lavoare stradale au fost deja livrate, iar alte 30 sunt pe drum. În total, 50 de astfel de instalaţii au fost achiziţionate cu bani de la bugetul local. Un astfel de lavoar stradal costă 600 de lei.

„Spălatul cu apă şi săpun este lucru sfânt. Vrem să montăm primele 30 de lavoare stradale. La începutul săptămânii viitoare vrem ca toate 50 să fie montate. Suntem primul oraş din ţară care va avea aşa ceva. Este cea mai ieftină soluţie posibilă”, a declarat Toma.

Fiecare lavoar are un rezervor de 24 de litri şi este acţionat de o pedală.

„Sunt acţionate cu pedala. La o simplă apăsare cad 240 de ml de apă, suficient pentru a te clăbuci bine 20 de secunde. Apa curge apoi într-un bidon. Este pus săpun lichid”, a mai precizat Toma.

Potrivit acestuia, lavoarele vor fi montate la intrarea în parcuri, pieţe, autogări, staţii de autobuz sau la intrarea în magazinele alimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici