Primul român cu gripă decedat în acest sezon rece, un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi

Un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi diagnosticat cu gripă a murit, acesta fiind primul deces din acest sezon rece înregistrat în rândul românilor depistaţi cu virusul gripal, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

303 afișări
Imaginea articolului Primul român cu gripă decedat în acest sezon rece, un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi

Primul român cu gripă decedat în acest sezon rece, un bărbat de 44 de ani din judeţul Iaşi (Imagine: Laszlo Mihaly/Arhiva Mediafax Foto)

Bărbatul decedat "avea condiţii medicale preexistente (suferea şi de alte boli - n.r.) şi nu era vaccinat antigripal", potrivit CNSCBT.

În perioada 19-25 ianuarie, 30 de cazuri noi de gripă au fost confirmate, 16 dintre acestea fiind cu virusul gripal A(H3), iar câte şapte cu A(H1), respectiv cu virusul B.

Toate cele 30 cazuri confirmate în ultima săptămână au fost înregistrate la persoane nevaccinate antigripal.

Cele mai multe cazuri de gripă din acest sezon rece (26) au fost înregistrate în judeţul Iaşi, unde sunt "focare locale", potrivit CNSCBT.

În Bucureşti au fost depistaţi 15 pacienţi cu gripă, iar în Suceava, şase, toate aceste cazuri fiind considerate sporadice.

Bilanţul ultimei săptămâni i-a determinat pe specialişti să declare începutul sezonului gripal 2014-2015 din România, dat fiind faptul că, în urma testelor de laborator, peste 10% din probe au confirmat prezenţa virusului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici