Primul spital modular pentru copii, pentru patologie gravă, a costat 150.000 de euro şi se află în curtea Institutului Fundeni

  • Primul spital modular pentru copii se află în curtea Institutului Fundeni
  • Spitalul modular a costat 150.000 de euro
  • Spitalul dispune de 60 de paturi, care vor fi relocate din unitatea sanitară
272 afișări
Imaginea articolului Primul spital modular pentru copii, pentru patologie gravă, a costat 150.000 de euro şi se află în curtea Institutului Fundeni

FOTO: Facebook CROS CONSTRUCT

Primul spital modular pentru copiii cu boli grave a costat 150.000 de euro şi se află în curtea Institutului Fundeni. Nelu Tătaru a spus că acest complex este realizat din sponsorizări provenite de la ARPIM.

Aci se va trata tot ce înseamnă patologie gravă, pediatrică. Spitalul dispune de 60 de paturi, care vor fi relocate din unitatea sanitară. Vor urma şi alte investiţii, dar şi extinderea cu celelalte complexe, de câte 18 containere. Complexul este în curs de branşare la toate utilităţile. Urmează să primească avizul DSP.

„În viitor, pe proiect POIM, se intenţionează să mai avem încă patru astfel de complexe, de 18 containere, pentru tot ce înseamnă patologie sau internare de zi, 60 de paturi sunt în Institutul Fundeni, în care să nu mai avem legatura cu tot ce înseamnă spital. Ele vor fi în aceste complexe pavilionare, pe care le avem aici, modulare, fiecare complex avand câte 18 module. Aici putem găsi tot ce înseamnă tratament, investigaţie, recoltare pentru testare COVID, precum şi investigaţii tip ecografii”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici