Video Prinţul Charles: Am lansat fundaţia în România pentru că am o stră-stră-străbunică din Transilvania - FOTO şi VIDEO

Prinţul Charles a declarat, marţi, la Viscri, în judeţul Braşov, că a ales să-şi lanseze o fundaţie în România pentru că iubeşte această ţară şi pentru că a avut o stră-stră-străbunică din Transilvania, adăugând că speră să contribuie ”măcar puţin” la crearea de locuri de muncă în zonă.

3165 afișări

Moştenitorul coroanei britanice le-a spus jurnaliştilor, marţi, la lansarea Fundaţiei Prinţul de Wales de la Viscri că este foarte încântat că va putea ajuta comunitatea din această zonă.

”Sunt foarte bucuros pentru că după toţi aceşti ani m-am gândit că ar fi bine să am propria mea fundaţie aici. Aşadar, sunt foarte încântat că o vom lansa astăzi, aici în Viscri, şi sper să putem folosi această locaţie pentru educarea şi dezvoltarea celor de aici şi sper să contribuim măcar puţin să ajutăm la crearea de locuri de muncă“, a spus Prinţul Charles.

Întrebat de ce a ales România, Prinţul Charles a spus că a avut ”toate motivele“.

”Pentru că iubesc România! Şi cred că aţi uitat că am o stră-stră-străbunică din Transilvania, deci am toate motivele“, a spus el.

De la Viscri, Prinţul Charles va pleca spre Micloşoara, judeţul Covasna.

Prinţul Charles are, prin fundaţia sa caritabilă din Marea Britanie - The Prince of Wales's Charitable Foundation -, o casă săsească în satul Viscri, judeţul Braşov, pe care a oferit-o fundaţiei sale din România.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Prinţul de Wales România, o bună parte a activităţilor noii fundaţii” vor avea loc la Viscri, proprietatea deţinută de moştenitorul coroanei britanice urmând să fie restaurată şi transformată în Centrul de Pregătire al Prinţului de Wales în Transilvania.

Centrul va avea o sală de conferinţe unde vor putea fi găzduite până la 70 de persoane, o cafenea şi posibilităţi de cazare ”ce vor veni în sprijinul comunităţilor locale şi a miilor de vizitatori ce ajung în satul Viscri în fiecare an”.

Pe lângă casa din Viscri, Fundaţia Caritabilă a Prinţului de Wales din Marea Britanie mai deţine o proprietate în Valea Zălanului, în judeţul Covasna.

Prinţul Charles se află în aceste zile în România, iar duminică s-a întâlnit, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. După întrevedere, moştenitorul coroanei britanice a plecat spre satul Valea Zălanului, din judeţul Covasna.

Luni, moştenitorul coroanei britanice a jurizat un concurs de cosit în Valea Zălanului, schimbând câteva cuvinte cu localnicii, care, la sfârşit, i-au cântat acestuia muzică populară specifică zonei Covasna.

Prinţul Charles a fost în Transilvania de mai multe ori în ultimii ani, în vizite private în judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici