Prinţul Paul şi prinţesa Lia, EXECUTAŢI SILIT

Reprezentanţii unui birou de executare silită au intrat, joi, cu sprijinul jandarmilor, în locuinţa din sectorul 2 a prinţului Paul de România şi a prinţesei Lia, condamnaţi de o instanţă britanică să îi remită o datorie de 1,8 milioane de lire sterline unui cetăţean britanic.

5414 afișări
Imaginea articolului Prinţul Paul şi prinţesa Lia, EXECUTAŢI SILIT

Prinţul Paul şi prinţesa Lia, executaţi silit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

UPDATE 16:30 - Avocat: Prinţul Paul are o datorie de 4,7 milioane lire sterline, pe care vrea să o plătească cash

Avocatul prinţului Paul, Mircea Andrei, a declarat, joi, că executarea silită a clientului său este un exerciţiu de imagine, în condiţiile în care acesta ar intenţiona să plătească cash datoria pe care o are către un cetăţean britanic şi care se ridică la 4,7 milioane de lire sterline.

Avocatul a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că istoria acestui proces în urma căruia clientul său a fost condamnat să plătească suma de 4,7 milioane de lire către patronul unui ziar britanic a început în perioada 2006-2007, când ziarul britanic condus de Marco Houston a publicat un articol negativ la adresa prinţului Paul.

Executarea silită se face în baza unei decizii definitive pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în 16 iunie 2015.

Joi, executorul judecătoresc a mers la locuinţa prinţului Paul pentru a evalua bunurile astfel încât să se stabilească dacă acestea pot fi valorificate ca să poată fi recuperat prejudiciul.

Înalta Curte de Justiţie - Divizia Queen's Bench a decis, la 2 iunie 2010, ca prinţul Paul de România şi prinţesa Lia a României să-i plătească lui Marco Houston 1,8 milioane de lire sterline.

Decizia a fost luată în urma acţiunii în instanţă a lui Marco Houston, editorul publicaţiei Royalty Magazin , care a susţinut că i-a împrumutat pe prinţul Paul şi prinţesa Lia cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceştia nu au mai înapoiat-o, potrivit stirileprotv.ro.

Pe 14 octombrie 2014, Tribunalul Bucureşti a recunoscut decizia instanţei britanice şi a încuviinţat executarea acesteia pe teritoriul României. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut în 16 iunie 2015 decizia Tribunalului, dând o decizie definitivă în sensul punerii în executare a hotărârii Curţii britanice.

Prinţul Paul a susţinut, într-un comunicat transmis prin biroul său de presă, că nu are cunoştinţă despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat.

El a mai afirmat că Marco Houston este cel care îi datorează suma de 2.018.568 de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de notarul public John Bower din Londra, în data de 8 octombrie 2007 şi garantat cu o ipotecă instituită asupra unui imobil al lui Houston din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici