Prioritari şi nu prea. Directorul Spitalului de Psihiatrie Jebel spune că niciunul din cei 460 de pacienţi nu a fost vaccinat anti COVID

  • Timişul este judeţul cu cea mai mare rată de infectare din ţară: 5,24 cazuri la mie
  • Aproape 7% din cazurile din ultimele 14 zile sunt din focare de infecţie
  • 56% din cazurile din focare au primit cel puţin o doză de vaccin
364 afișări
Imaginea articolului Prioritari şi nu prea. Directorul Spitalului de Psihiatrie Jebel spune că niciunul din cei 460 de pacienţi nu a fost vaccinat anti COVID

Prioritari şi nu prea. Directorul Spitalului de Psihiatrie Jebel spune că niciunul din cei 460 de pacienţi nu a fost vaccinat anti COVID

Campania de vaccinare de la noi, merge şi nu prea. Categoriile prioritare încă nu au primit serul care să îi ferească de boală.
Şi uite că spitalele şi centrele rezidenţiale rămân focare de infecţie. În Timiş, spre exemplu, sunt 11 focare, iar patru sunt fix în astfel de locuri.
 
Cel mai mare e la Spitalul de Psihiatrie Jebel. Aici sunt 460 de pacienţi şi 270 de angajaţi. Managerul spitalului spune că din aceştia, doar 22% au primit vaccinul.
 
  • Pacienţii? De ce n-au fost vaccinaţi? Pentru că nu s-a ajuns încă la noi. N-au fost pe lista prioritară. Sunt pe lista de aşteptare. Am înţeles că cei care nu au făcut covid să fie vaccinaţi săptămâna asta”, spune Mihajlovic Vidosav, directorul Spitalului de Psihiatrie Jebel. 
 
Şi uite-aşa, de două luni, spitalul e focar. Şi nu e un caz izolat.  La Spitalul Judeţean sunt 4 medici şi asistenţi infectaţi.
Ei au refuzat vaccinul. Mai mult, nu doar cei nevaccinaţi s-au infectat.
 
  • „Din totalul celor 111 pozitivi, au fost vaccinate complet două persoane, cadre medicale, şi 60 de persoane din cadrul centrelor rezidenţiale au beneficiat de prima doza de vaccin. În centrele rezidenţiale unde sunt declarate focare, vaccinarea impotriva COVID-19  se va efectua prin echipe mobile după închiderea focarelor”, declară Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt – DSP Timiş.
 
Exact asta aşteaptă şi şefa centrului din Variaş. De mai bine de o lună azilul e focar de infecţie.
 
  • „Au fost vaccinaţi cu prima doză toţi beneficiarii. 7 angajaţi au fost vaccinaţi şi cu prima doză şi cu a doua, dintre care o persoană, după 11 zile de la rapel, a făcut boala”, explică Julliana Zuzac Portik, director Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Variaş.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici