Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea, Iohannis se opune

  • Grecia vrea să impună un paşaport Covid
  • Ursula von der Leyen şi ministrul german de externe sunt de acord cu grecii
  • Preşedintele Iohannis consideră că paşaportul ar discrimina cetăţenii
17725 afișări
Imaginea articolului Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea, Iohannis se opune

Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea, Iohannis se opune

Tu te-ai vaccina dacă ai şti că este singura şansă să călătoreşti? Ideea unui paşaport Covid este tot mai susţinută de liderii externi. Preşedintele nostru, pare să nu fie încântat de idee.

Ideea Greciei de a impune un paşaport Covid naşte controverse.

Şefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen este de acord cu iniţiativa guvernului de la Atena. Este o cerinţă medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat, spune nemţoaica.

O altă părere pro vine de la Berlin. Ministrul german de externe spune că oamenii care au fost vaccinaţi împotriva covid ar trebui să poată merge la restaurante şi cinematografe mai devreme decât alţii. 22:46

De la Bucureşti face opoziţie chiar preşedintele Iohannis. Nu este de acord cu paşaportul de vaccin. Preşedintele vorbeşte despre discriminare.

„Nu consider că asta este o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare care este inacceptabil. Sunt de părere că trebuie să existe un certificat de vaccinare şi va exista şi la noi, dar el trebuie folosit pentru motive medicale. Persoana care primeşte certificatul ştie câînd a primit prima doza şi a doua. Sunt date importante pentru medicii. Însă să folosim aceste certificate de vaccinare să împărţim populaţia în două: cei care au fost vaccinaţi şi cei care nu, nu mi se pare un lucru bun”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici