Proba orală la bacalaureat începe luni

Evaluarea competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română începe luni, fiind prima etapă a examenului de bacalaureat.

64 afișări
Imaginea articolului Proba orală la bacalaureat începe luni

Proba orală la bacalaureat începe luni (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Examenul de bacalaureat din 2010 va avea trei probe scrise. Toţi elevii clasei a XII-a vor susţine obligatoriu proba la Limba română, a doua probă va fi la Matematică, pentru elevii de la filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional şi Istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional.

Pentru cea de a treia probă scrisă elevii pot opta, în funcţie de filiera, profilul şi specializarea urmate, pentru una dintre următoarele grupe de discipline: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică; Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie. La acestea se adaugă, pentru cei care au urmat liceul într-o limbă a minorităţilor naţionale, şi proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Examenul de bacalaureat va cuprinde şi mai multe evaluări orale, pe parcursul clasei a XII-a. Astfel, vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română (în perioada 15-17 februarie 2010) şi, după caz, în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale (în 17-19 februarie).

O altă evaluare este cea privind competenţele digitale (în perioada 19-29 aprilie), la care se adaugă evaluarea competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal (31 mai - 4 iunie).

Prima probă scrisă la examenul de bacalaureat va fi la Limba română, în 28 iunie 2010, urmată de Limba maternă - în 29 iunie, proba obligatorie a profilului - în 30 iunie şi proba la alegere - 2 iulie.

În 4 iulie vor fi afişate rezultatele, în 6-7 iulie vor fi evaluate contestaţiile, iar în 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici