Problemele din sistemul de învăţământ sunt multe dar nu de netrecut. Exemplul de perseverenţă al unei tinere care vrea să devină dascăl

  • Tinerii încă îşi mai doresc să devină profesori
  • Sofia este studentă şi spune că, pentru a reuşi, trebuie să pui pasiune
  • Elevii îşi doresc ca profesorii lor să fie înţelegători şi să predea din plăcere
215 afișări
Imaginea articolului Problemele din sistemul de învăţământ sunt multe dar nu de netrecut. Exemplul de perseverenţă al unei tinere care vrea să devină dascăl

Problemele din sistemul de învăţământ sunt multe dar nu de netrecut. Exemplul de perseverenţă al unei tinere care vrea să devină dascăl

Sofia Ilie este studentă în anul al doilea la Facultatea de Litere din Bucureşti. A visat dintotdeauna să ajungă la catedră, pentru că cea mai mare parte a timpului şi-a petrecut-o printre profesori. Nu numai la şcoală, cât şi acasă, pentru că şi mama ei este cadru didactic.

Tânăra fost atrasă de profesia asta şi datorită dirigintei din liceu, care i-a predat cu drag Limba Română. Nu s-a gândit niciodată că nu va reuşi să prindă un loc în învăţământ. Spune că cine face asta din pasiune îşi va găsi locul oricum într-o şcoală şi că mai important este cum le predai copiiilor, nu ce le predai.

  • „Eu vreau să devin profesor de Limba Română şi, de exemplu, diriginta mea, profă de Română a avut un impact super mare asupra mea. Şi nu neapărat prin faptul că preda foarte bine, doar că a fost un model ca om şi eu asta vreau să fac. Eu cred că pot să fac o schimbare prin cum abordez eu problemele respective. Aş vrea să ajung şi eu să fiu un exemplu, să mă ţină lumea minte pentru ce am făcut, să rămân aşa în mintea unor copii.  Cred că pasiunea asta te motivează să înveţi şi să ajungi departe. Văd la unii colegi că nu au pasiunea asta şi mă compar – cine o să câştige postul ăsta dacă candidez eu şi colega din a treia bancă? Şi văd că băi, nu se poate să nu iau postul ăsta şi pe mentalitatea asta merg”, spune Sofia Ilie, studentă la Litere. 

Cum văd elevii profesorul ideal

Ei bine, unii sunt mai visători şi îşi doresc să le transmită o stare pozitivă, iar alţii vor doar să nu le pună note mici. Cert este că, profesorul trebuie să fie cât mai înţelegător şi să predea într-un mod care să îi atragă pe elevi.

 

  •  „De gaşcă, dar cred că respectul este esenţial, motiv pentru care e foarte important să fie impus şi să ne inspire o aură pozitivă întotdeauna pentru că ea se transmite şi avem nevoie de energie pentru a deveni din ce în ce mai motivaţi”, spune Miruna, elevă.

 

  • „Să fie un profesor drăguţ, să nu ne dea prea multe teme, să fie interactiv, să insereze câteva joculeţe printre ore. Nu mă interesează să fie tânăr sau bătrân, doar să fie un profesor înţelegător”, consideră Tudor, elev. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici