Problemele persită la Timişoara, după ce primarul Nicolae Robu a tăiat cablurile: Inspectoratul Şcolar Timiş şi alte instituţii, în continuare fără Internet

Inspectoratul Şcolar Timiş, două licee, precum şi două universităţi aflate în centrul Timişoarei au rămas fără Internet sau semnal la telefonia fixă după ce primarul Nicolae Robu a luat decizia de a tăia cabluri aeriene, nemulţumit că proprietarii nu le mută în subteran.

1456 afișări
Imaginea articolului Problemele persită la Timişoara, după ce primarul Nicolae Robu a tăiat cablurile: Inspectoratul Şcolar Timiş şi alte instituţii, în continuare fără Internet

Problemele persită la Timişoara, după ce primarul Nicolae Robu a tăiat cablurile: Inspectoratul Şcolar Timiş şi alte instituţii, în continuare fără Internet

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş au anunţat, marţi, că instituţia, care are sediul în centrul Timişoarei, a rămas fără Internet, după ce reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, în frunte cu Nicolae Robu, au tăiat mai multe cabluri aeriene, luni seara, nemulţumiţi că proprietarii lor, operatori de servicii de telefonie, Internet sau televiziune, nu le mută în subteran.

Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, a declarat că instituţia îşi desfăşoară activitatea cu dificultate, mai ales că în această perioadă se desfăşoară simularea examenului de Bacalaureat, iar părinţii îşi înscriu copiii în clasa pregătitoare.

Astfel, ISJ Timiş a pierdut legătura cu unităţile de învăţământ, dar şi cu Ministerul Educaţiei Naţionale, pe canalele securizate.

De asemenea, reprezentanţii instituţiei au informat că miercuri, şcolile aflate în centrul Timişoarei vor fi nevoite să descarce subiectele pentru simulare pe stick-uri.

„Lăsăm să finalizăm proba de astăzi şi ne mobilizăm să găsim soluţii pentru proba de mâine”, a precizat Aura Danielescu.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Timiş, au rămas fără Internet ca urmare a intervenţiei reprezentanţilor Primăriei Timişoara asupra cablurilor aeriene şi Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, Colegiul “Ungureanu”, precum şi Casa Corpului Didactic Timiş, toate fiind aflate în centrul oraşului.

Totodată, Universitatea Politehnica nu poate să folosească telefoanele fixe, iar Universitatea de Vest a rămas fără Internet, începând de luni seara. “Nu funcţionează Internetul în toată universitatea şi chiar aveam nevoie”, a afirmat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

Pe de altă parte, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a dorit să dea un semnal de „fermitate” în timpul operaţiunii de tăiere a cablurilor începută luni seara.

„Aseară (n.r. luni seara) am vrut să dau un semnal de fermitate, să spun gata, a fost de ajuns. Mă simt mai confortabil cu pixul în mână decât cu ghilotina, dar aseară am fost nevoit să iau ghilotina. Îmi pare rău pentru cei ce suferă pe nedrept. Sunt cetăţeni, firme nevinovate, clienţi ai acestor operatori care ar trebui să-şi îndrepte nemulţumirile către aceşti operatori, nu către Primăria Timişoara. (...) Nu cred că a rămas nimeni fără Internet dintre aceste instituţii (n.r. cu referire la inspectoratul şcolar). Noi avem asigurări, pentru că instituţiile publice au posibilităţi multiple de racordare la Internet şi chiar dacă pe o porţiune ceva nu este funcţional, sunt trasee alternative. Cred că din nou se afişează victime că dă bine. Nu ştiu dacă este vorba de efectul intervenţiei noastre sau nu, o să mă interesez. Oricum, sunt soluţii în ziua de astăzi, nu e niciun pericol pentru simularea examenului de Bacalaureat sau alte nevoi, nu e niciun pericol că nu pot fi satisfăcute nevoile, pentru că sunt soluţii alternative”, a afirmat Nicolae Robu.

O parte din zona centrală a Timişoarei a rămas, luni seara, fără Internet şi semnal la televiziune sau telefonie după ce reprezentanţii Primăriei, în frunte cu Nicolae Robu, au tăiat mai multe cabluri care atârnau pe stâlpi, nemulţumiţi că proprietarii lor nu le-au mutat în subteran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici