Procedurile de adopţie, amânate din cauza epidemiei. „I-am explicat că ne întoarcem după ea şi că n-am uitat-o”

  • În România sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecţie specială
  • Anual, peste 3.000 de copii pot fi adoptaţi, însă 80% din ei sunt încadraţi ca ”greu adoptabili”
  • Procedura de adopţie a fost pusă pe pauză pe perioada stării de urgenţă
618 afișări
Imaginea articolului Procedurile de adopţie, amânate din cauza epidemiei. „I-am explicat că ne întoarcem după ea şi că n-am uitat-o”

Procedurile de adopţie, amânate din cauza pandemiei. „I-am explicat că ne întoarcem după ea şi că n-am uitat-o”

Dacă vrei să înfiezi un copil trebuie să te înarmezi cu multă răbdare, mai ales în vreme de pandemie. Sute de familii aflate deja în procedura de adopţie au suspendat întâlnirile programate cu cei mici, după declanşarea stării de urgenţă. Este şi cazul familiei Altmann care vorbeşte zilnic cu Evelyn, prin apeluri video. 

Violeta Altmann: „A trebuit să îi explicăm şi pe videochat că o să ne întoarcem după ea şi că o iubim şi că n-am uitat-o, dar că momentan nu putem să o vizităm. De o lună şi ceva, ne vedem aproape zilnic şi tot schimbăm dinamica conversaţiilor.”

Tot prin viodeoconferinţă, Evelyn vorbeşte şi cu sora ei mai mare.

Evelyn vrea să stea cu noua ei familie. Părinţii sunt nevoiţi să aştepte decizii din partea autorităţilor, care însă întârzie să le dea. 

„N-am primit un răspuns direct personal. Evaluări se fac încă prin videochat, însă noi am fost prinşi chiar pe muchie, în sensul că mai avem nevoie de o evaluare acasă pentru a putea trimite dosarul în instanţă”, spune Violeta Alltmann.

Acum familia Altmann aşteaptă finalul stării de urgenţă.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici