Procesul în care se judecă cererea lui Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare, mutat la Bucureşti/ Reacţia lui Toader: Autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile?

Procesul în care se judecă cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie ajunge la Bucureşti, în urma deciziei de marţi a Curţii de Apel Alba Iulia.

1968 afișări
Imaginea articolului Procesul în care se judecă cererea lui Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare, mutat la Bucureşti/ Reacţia lui Toader: Autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile?

Procesul în care se judecă cererea lui Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare, mutat la Bucureşti

Reprezentantul Ministerului Justiţiei a cerut ca procesul să fie judecat la Curtea de Apel Bucureşti, invocând excepţia necompetenţei teritoriale, în timp ce avocatul lui Augustin Lazăr a cerut ca procesul să fie judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia, invocând faptul că procurorul general are acolo domiciliul.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis excepţia privind necompetenţa teritorială, astfel că procesul va continua la Curtea de Apel Bucureşti.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

Secţia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a spus la dezbaterea din CSM privind revocarea lui Augustin Lazăr că unul dintre motivele declanşării acestei proceduri este şi cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader a spus că e inadmisibil acest lucru, întrucât iniţial Lazăr dezaproba protocoalele.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a spus că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu şi că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

Reacţia lui Toader: Autorul plângerii chiar nu cunoştea regulile?

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a ironizat, marţi, pe procurorul general, după ce procesul în care se judecă solicitarea lui Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare a fost mutat la Bucureşti, întrebându-se retoric dacă acesta nu cunoaşte regulile sau a vrut să tragă de timp.

"Instanta de contencios administrativ a declinat competenta solutionarii actiunii procurorului general, de la domiciliul reclamantului catre instanta din capitala. Oare autorul plangerii chiar nu cunostea regulile de competenta sau pur si simplu a vrut sa mai traga de timp ?", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici