Procesul lui Cornel Nistorescu a încetat după ce s-a împăcat cu victimele accidentului

Procesul ziaristului Cornel Nistorescu - judecat pentru un accident rutier din 2008, soldat cu rănirea gravă a doi tineri - a încetat, Judecătoria sectorului 1 Bucureşti luând act de faptul că părţile din proces s-au împăcat cu gazetarul şi nu au cerut daune.

1948 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Cornel Nistorescu a încetat după ce s-a împăcat cu victimele accidentului

Cornel Nistorescu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 11 octombrie 2011, încetarea procesului penal în cazul gazetarului Cornel Nistorescu, în care era judecat pentru vătămare corporală din culpă, hotărârea rămânând definitivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus, în 20 aprilie 2011, trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Cornel Nistorescu pentru săvârşirea în concurs ideal a două infracţiuni de vătămare corporală din culpă (articolul 184, alineatele 2 şi 4, Cod penal).

Potrivit Parchetului Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti, în 6 decembrie 2008, în jurul orei 21.00, Cornel Nistorescu "a condus auto marca BMW X5 pe banda a treia a Bulevardului Lascăr Catargiu, dinspre Piaţa Victoriei către Piaţa Romană, iar la trecerea de pietoni din dreptul străzii Gheorghe Manu, prin încălcarea şi nerespectarea dispoziţiilor legale privind circulaţia pe drumurile publice, a întors autovehiculul, fără o asigurare temeinică, trecând peste scuarul ce desparte cele două sensuri de deplasare, chiar pe marcajul pietonal, producând din culpa sa exclusivă un accident de circulaţie care a avut drept urmare vătămarea corporală a părţilor vătămate Andreea Frunză (23 de ani) şi Tiberiu Florescu (34 de ani), care au suferit leziuni traumatice pentru vindecarea cărora au necesitat, fiecare, câte 90 zile de îngrijiri medicale".

Cei doi tineri se aflau pe motocicletă când au fost acroşaţi de maşina lui Nistorescu.

Leziunile suferite de Andreea Frunză i-au pus in primejdie viaţa.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a admis, totodată, cererea formulată de Cornel Nistorescu de prelungire a dovezii de circulaţie pe o perioadă de 30 de zile.

Instanţa a mai luat act că Frunză şi Florescu nu au solicitat pretenţii civile de la Nistorescu şi de la asiguratorul Generali Asigurări, stingând şi acţiunea civilă făcută de Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, după ce a constatat faptul că s-au achitat integral cheltuielile de spitalizare ale celor două victime.

Nistorescu a fost obligat la plata a 600 de lei cheltuieli judiciare către stat şi pe părţile vătămate Frunză şi Florescu la câte trei sute de lei.

Decizia putea fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă, iar până la acest moment nu a fost făcută nicio contestaţie, potrivit fişei dosarului de pe site-ul oficial al instanţelor.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici