Procesul lui Şerban Huidu: Au fost audiaţi doi martori în dosarul de daune civile

Magistraţii Judecătoriei Braşov au audiat, marţi, doi martori în dosarul privind daunele civile de peste 800.000 de euro solicitate fostei vedete TV Şerban Huidu de către urmaşii victimelor accidentului provocat de acesta în urmă cu un an, la Timişul de Sus.

541 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Şerban Huidu: Au fost audiaţi doi martori în dosarul de daune civile

Procesul lui Şerban Huidu: Au fost audiaţi doi martori în dosarul de daune civile (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax foto)

Şerban Huidu nu a fost prezent la instanţă, el fiind reprezentat de avocatul său, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La termenul de marţi au fost audiaţi doi martori din partea Ioanei Câmpean (28 de ani), fiica Magdei Drăghici - una dintre cele trei victime ale accidentului provocat de Huidu în 16 octombrie 2011.

Cei doi martori, un prieten apropiat al Ioanei Câmpean şi prietena cea mai bună a Magdei Drăghici, au povestit că Ioana a suferit foarte mult în urma pierderii mamei sale, care era singurul sprijin moral al acesteia, cele două fiind foarte apropiate. Cei doi au spus că Ioana lucra în domeniul IT, în Bucureşti, însă a fost nevoită să renunţe la serviciul de acolo, după moartea mamei sale, pentru a se întoarce la Braşov şi a administra firma acesteia, deşi nu are experienţă în domeniu.

De asemenea, martorii au spus că Ioana Câmpean este foarte afectată de mediatizarea intensă a acestui caz, aducându-i un prejudiciu de imagine atât ei, cât şi firmei mamei sale.

"Ioana a pierdut totul şi mai ales sprijinul moral al mamei sale. Acum e tăcută tot timpul, deşi era mereu o fire veselă. Şi presa a avut un rol de a nu o lăsa să-şi revină. Acum refuză să citeasă ziarele sau să se uite la TV de teamă să nu retrăiască trauma. Chiar şi-a scos din grila programelor TV toate posturile româneşti", a spus prietena mamei sale în faţa instanţei.

Ioana Câmpean a solicitat daune morale şi materiale de 400.000 de euro, iar soţia şi fiul lui Ştefan Lungu Balog s-au constituit părţi civile diferite în acest proces, cerând drept daune morale câte 200.000 de euro, plus daune materiale de peste 5.000 de euro ca şi contravaloare a autoturismului distrus în acceident şi cheltuieli de înmormântare de circa 6.000 de lei.

Cea de-a treia victimă a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmaşi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civilă din partea acestuia.

Tot la temenul de marţi, avocatul societăţii de asigurări a solicitat instanţei efectuarea unui raport de expertiză privind valoara autoturismului Dacia Logan implicat în accident şi care aparţinea familiei Balog. Avocatul a depus la dosar o listă cu anunţuri de ultimă oră de vânzare a unor autoturisme similare care se încadrează între sumele de 1.600 şi 2.500 de euro.

De asemenea, şi avocatul familiei Balog a depus o listă similară, dar cu sume între 4.300 şi 4.700 de euro, precum şi o expertiză a autoturismului respectiv, făcută cu puţin timp înainte de accident, evaluat la suma de 5.000 de euro.

Judecătorul de caz a respins solicitarea pentru efectuarea unei expertize a autoturismului şi a stabilit ca termen de pronunţare a sentinţei data de 18 decembrie.

În 29 iunie, Huidu a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Familiile victimelor accidentului au făcut recurs la decizia judecătorilor, următorul termen fixat la Curtea de Apel Braşov fiind abia anul viitor, în 31 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici