Procuror din Caraş-Severin suspectat de luare de mită, ridicat de DNA în urma unor percheziţii - surse

Un procuror de la Parchetul Tribunalului Caraş-Severin a fost ridicat de anchetatori şi dus la DNA Timişoara, în urma unor percheziţii făcute la locuinţa şi biroul acestuia, magistratul fiind suspectat că a luat mită de la un student al Universităţii ”Iosif Constantin Drăgan” din Lugoj, unde predă.

367 afișări
Imaginea articolului Procuror din Caraş-Severin suspectat de luare de mită, ridicat de DNA în urma unor percheziţii - surse

Procuror din Caraş-Severin suspectat de luare de mită, ridicat de DNA în urma unor percheziţii - surse (Imagine: Alexandru Solomon/ Medafax Foto)

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că procurorul Valentin Cârstea de la Parchetul Tribunalului Caraş-Severin a fost ridicat de anchetatori, joi, şi urmează să fie audiat la DNA Timişoara.

Potrivit surselor citate, procurorul ar fi primit mită produse electronice şi alimente din partea unui student de la Facultatea de Drept a Universităţii ”Iosif Constantin Drăgan” din Lugoj, unde Cârstea predă. Studentul ar fi dat bunurile respective ca să obţină notă de trecere la un examen la care nu se prezentase.

Procurorii DNA Timişoara au percheziţionat, joi, atât locuinţa din Reşiţa a procurorului, cât şi biroul acestuia de la Parchetul Tribunalului Caraş-Severin, de unde au ridicat mai multe documente.

Sursele citate au adăugat că procurorul Valentin Cârstea mai este cercetat şi pentru modul în care ar fi pronunţat o soluţie faborabilă într-un dosar de urmărire penală.

Valentin Cârstea este procuror şi purtător de cuvânt al Parchetului Tribunalului Caraş-Severin şi cadru didactic la Facultatea de Drept a Universităţii ”Iosif Constantin Drăgan” din Lugoj, judeţul Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici