Procurorii au reţinut 50 de persoane în cazul importurilor din Portul Constanţa

Procurorii anticorupţie au emis, în noaptea de luni spre marţi, 50 de ordonanţe de reţinere în cazul importurilor din Portul Constanţa, potrivit avocatului Liviu Moldovan, singurul cercetat în stare de libertate fiind senatorul Mircea Banias.

1250 afișări
Imaginea articolului Procurorii au reţinut 50 de persoane în cazul importurilor din Portul Constanţa

Procurorii au reţinut 50 de persoane în cazul importurilor din Portul Constanţa (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Cei reţinuţi vor fi duşi, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde îi vor audia judecătorii, care vor decide dacă aceştia vor fi cercetaţi în stare de arest preventiv sau în stare de libertate.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) urmează să comunice oficial acuzaţiile aduse în acest caz.

Luni, la DNA a fost adus şi Laurenţiu Mironescu, fostul secretar general al MAI, luat de anchetatori de la locuinţa sa din Eforie Sud. Anchetatorii au ridicat din casa acestuia mai multe documente şi un computer.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni la prânz, că l-a demis din funcţia de secretar general al MAI pe Laurenţiu Mironescu, în urma implicării acestuia în fraudele din Portul Constanţa.

Senatorul Mircea Banias a fost şi el audiat şi pus sub acuzare pentru trafic de influenţă. Pentru percheziţia, reţinerea sau arestarea unui parlamentar este necesar avizul Camerei Parlamentului din care face parte, potrivit Constituţiei.

Directorul adjunct al Grupului Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, Adrian Pătraşcu, este acuzat de luare de mită în ancheta ce-l vizează pe Mircea Banias, fiind suspectat că ar fi urmat să divulge unor persoane informaţii clasificate ca secret de serviciu, în schimbul unor produse din China.

În anchetă mai sunt vizaţi şeful Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti, Lucan Marius Cotizo, câţiva zeci de vameşi şi un poliţist de frontieră de la Grupul Nave al Poliţiei de Frontieră Constanţa, care avea printre atribuţii coordonarea activităţilor de control al documentelor în Portul Agigea Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici