Procurorii CSM au respins prelungirea detaşării lui Paul Petrovan, prefectul Capitalei, la MAI/ Ce a declarat prefectul

Secţia pentru procurori a CSM a respins, joi, prelungirea detaşării procurorului Paul Petrovan la Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Petrovan ocupă funcţia de prefect al Capitalei din 2014. Decizia îşi va produce efectele duminică.

1367 afișări
Imaginea articolului Procurorii CSM au respins prelungirea detaşării lui Paul Petrovan, prefectul Capitalei, la MAI/ Ce a declarat prefectul

Procurorii CSM au respins prelungirea detaşării lui Paul Petrovan, prefectul Capitalei, la MAI (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Sunt puţin suprins. Aştept să văd motivarea şi analizez ce am de făcut", a declarat Paul Petrovan pentru MEDIAFAX.

"Decizia se poate contesta, dar sunt curios să aflu şi eu motivarea. Sunt puţin bulversat, sunt în situaţia să număr până la zece, să răsuflu adânc şi să iau nişte decizii la rece. În niciun caz, însa, nu îmi voi da demisia, nu voi pleca din magistratură. Eu aş cataloga această perioadă petrecută în funcţia de prefect ca un nou stagiu militar - stres mult, strâns din dinţi, dar, până la urmă, rămân momentele plăcute", a declarat Paul Petrovan pentru MEDIAFAX.

"Pentru Bucuresti ar fi o mare pierdere plecarea domnului Petrovan. Este unul din puţinii prefecţi din România care cunoaşte foarte bine legea şi administraţia locală. Am avut o colaborare foarte bună cu acesta şi, dacă ar fi după mine, mi-aş dori să îşi continue activitatea la Prefectura Bucureşti", a declarat pentru MEDIAFAX viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Decizia Secţiei pentru Procurori poate fi contestată însă este executorie, urmând ca începând de duminică să îşi producă efectele. Astfel, acesta ar urma să îşi reia activitatea de procuror militar la DNA.

Paul Petrovan a fost detaşat în funcţia de prefect al Capitalei din aprilie 2014.

Din decembrie 2013, Paul Nicolae Petrovan este procuror militar şef serviciu la Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni asimilate sau în legătură directă cu infracţiunile de corupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari din cadrul DNA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici