Procurorii CSM au stabilit pentru 11 septembrie pronunţarea în cazul adjunctului DNA, Marius Iacob

Secţia pentru procurori a CSM a stabilit pentru 11 septembrie pronunţarea în cazul procurorilor DNA Marius Iacob şi Carmen Simona Ricu, după ce au fost anchetaţi pentru abateri în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Iorga-DNA, intentat de magistrat după ce a fost revocat din Direcţie.

147 afișări
Imaginea articolului Procurorii CSM au stabilit pentru 11 septembrie pronunţarea în cazul adjunctului DNA, Marius Iacob

Procurorii CSM au stabilit pentru 11 septembrie pronunţarea în cazul adjunctului DNA, Marius Iacob

Marius Iacob, adjunct al DNA, şi Carmen Simona Ricu, şef serviciu al Direcţiei, au fost judecaţi de procurorii din CSM pentru abateri disciplinare sâvârşite în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Iorga-DNA, intentat de magistrat după ce a fost revocat din DNA.

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Marius Constantin Iacob, procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”), pentru nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior, date în scris şi în conformitate cu legea, precum şi pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ, dispuse în conformitate cu legea de conducătorul parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ, prevăzute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. g) şi m) din Legea nr. 303/2004", a transmis Inspecţia Judiciară.

De asemenea, inspectorii au exercitat acţiunea disciplinară faţă de Carmen Simona Ricu, procuror şef serviciu la DNA, "pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior, date în scris şi în conformitate cu legea, precum şi pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b), g) şi m) din Legea nr. 303/2004", precizează IJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici