Procurorii DIICOT ridică documente de la mai multe firme de medicamente din Capitală. În anchetă este vizat şi medicul Lucan

Procurorii DIICOT ridică, miercuri, documente de la sediul mai multor firme de medicamente, în dosar fiind vizat şi medicul Mihai Lucan. Potrivit unor surse judiciare, a fost declanşată cercetarea in rem pentru infracţiunile de luare şi dare de mită.

1614 afișări
Imaginea articolului Procurorii DIICOT ridică documente de la mai multe firme de medicamente din Capitală. În anchetă este vizat şi medicul Lucan

Procurorii DIICOT ridică documente de la mai multe firme de medicamente din Capitală. În anchetă este vizat şi medicul Lucan

Ancheta a fost declanşată pentru fapte, existând bănuieli de luare şi dare de mită.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, marţi, că a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către medicul Mihai Lucan, fost medic şef secţie al Secţiei Urologie II din cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca.

"Agenţia Naţionalã de Integritate a constatat încãlcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativã de cãtre LUCAN MIHAI, fost medic şef secţie – Secţia Clinicã Urologie II din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca", se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), remis marţi MEDIAFAX.

Inspectorii de integritate au constatat că, în perioada 26 iunie 2012 – 30 decembrie 2016, S.C. Lukmed S.R.L, societatea comercialã la care Mihai Lucan împreunã cu soţia sunt asociaţi, iar fiul său e administrator, a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca. Totodată, au fost semnate şi alte patru acte adiţionale pentru prelungirea duratei contractului.

Mihai Lucan a fost informat despre verificările dispuse de Agenţia Naţională de Integritate, medicul depunând la dosar un punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici