Procurorul general a transmis la DNA avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu

Procurorul general Codruţa Kovesi a transmis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), joi dimineaţă, avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu.

41 afișări
Imaginea articolului Procurorul general a transmis la DNA avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu

Procurorul general a transmis la DNA avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Surse judiciare au informat că în cursul zilei de joi au fost citaţi pentru a fi audiaţi la DNA judecătorul Florin Costiniu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, înregistrându-se doar un vot peste minimum necesar. Şedinţa plenului Senatului în care s-a discutat cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Voicu s-a desfăşurat în absenţa senatorului, el fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Hotărârea în cazul cererii de arestare a lui Voicu a fost transmisă Ministerului Justiţiei de către preşedintele Senatului.

Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

În acelaşi dosar mai sunt urmăriţi penal preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu, precum şi omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - septembrie 2009, Cătălin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Căşuneanu, în două tranşe, sumele de 250.000 de lei (echivalentul a 60.000 euro) şi 200.000 de euro, în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în vederea adoptării unei soluţii favorabile societăţii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici