Procurorul general al României, Augustin Lazăr: În dosarul Hexi Pharma va fi dată o soluţie în luna februarie

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi dimineaţă, că în dosarul Hexi Pharma va fi dată o soluţie în februarie 2017, la această oră fiind analizate ultimele probe, cum ar fi rapoartele de expertiză depuse la dosar şi care trebuie traduse în limba română.

350 afișări
Imaginea articolului Procurorul general al României, Augustin Lazăr: În dosarul Hexi Pharma va fi dată o soluţie în luna februarie

Procurorul general al României, Augustin Lazăr: În dosarul Hexi Pharma va fi dată o soluţie în luna februarie

"Probaţiunea a ajuns în stadiul final de administrare. Avem acum ultimele probe cum ar fi rapoartele de expertiză care au fost depuse la dosar şi care trebuiesc traduse în limba română. Apoi, se va face imediat o evaluare a tuturor probelor în raport de aceste rezultate ale raportului de expertiză şi vom avea cel târziu în februarie soluţia emisă în acest dosar", a declarat, joi dimineaţa, procurorul general al României, Augustin Lazăr.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că rezultatele Hexi Pharma venite din Cehia arată că dezinfectanţii sunt ineficienţi.

În dosarul de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, este cercetat pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

"În această cauză a evoluat cercetarea penală şi suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părţi civile, unităţi spitaliceşti, care s-au constituit părţi civile în cauză. Prejudiciul, aşa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secţiune a dosarului care să poată fi soluţionată într-o perioadă rezonabilă", a declarat Augustin Lazăr la jumătatea lunii iulie.

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a decedat la puţin timp după izbucnirea scandalului privind dezinfectanţii diluaţi, la data de 22 mai, în urma unui accident rutier.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici