Procurorul general: Am văzut îngrijorarea lui Timmermans. Este de fapt şi îngrijorarea magistraţilor români

Procurorul general al României Augustin Lazăr a declarat, marţi, că a observat îngrijorarea prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans, referitor la modificările aduse legilor justiţiei, şi a subliniat că şi magistraţii români împărtăşesc acest sentiment.

540 afișări
Imaginea articolului Procurorul general: Am văzut îngrijorarea lui Timmermans. Este de fapt şi îngrijorarea magistraţilor români

Procurorul general: Am văzut îngrijorarea lui Timmermans. Este de fapt şi îngrijorarea magistraţilor români

"Declaraţiile au fost date în contextul în care România, sistemul judiciar românesc în fapt este examinat, evaluat periodic în legătură cu modul în care îşi îndeplineşte obligaţiile pe care şi le-a asumat prin tratatul de aderare, nişte obligaţii care sunt examinate prin mecanismul MCV. De altfel, în aceste zile, experţii Comisiei Europene vin să evalueze stadiul, modul în care s-au respectat obligaţiile respective. Am văzut îngrijorarea vicepreşedintelui Timmermans, de fapt este îngrijorea şi a magistraţilor români în legătură cu modul cum au evoluat lucrurile, în mod deosebit această presiune care se resimte asupra instituţiilor judiciare româneşti", a declarat Augustin Lazăr, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Înterbat dacă există riscul ca aceste îngrijorări să aibă consecinţe mai dramatice pentru România şi dacă se mai poate face ceva, Lazăr a răspuns: "Noi suntem la datorie şi ne facem datoria conform fişei postului".

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a criticat, luni, în timpul dezbaterii din Comisia LIBE privind situaţia din România, modificarea legilor Justiţiei, afirmând că CE nu va ezita să aducă "în faţa instanţei guvernul român dacă regulile sunt încălcate". Oficialul european a mai declarat că protestatarii din 10 august nu pot fi definiţi ca fiind "huligani", din imaginile vizionate în acea perioadă reieşind că aceştia au fost paşnici. Timmermans a precizat că anterior că a privit şocat când protestatarii au fost bătuţi atunci în Piaţa Victoriei.

Pe 3 octombrie, Parlamentul European va avea o dezbatere asupra protestelor violente din 10 august, la care este invitat să participe şi premierul Viorica Dăncilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici