Procurorul general cere verificări după înregistrarea dintre şefa DNA, Anca Jurma, şi Florentina Mirică

Procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat, miercuri, că a cerut Serviciului de îndrumare şi control din cadrul PÎCCJ să facă verificări după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare între şefa DNA, Anca Jurma, şi procurorul Florentina Mirică.

1429 afișări
Imaginea articolului Procurorul general cere verificări după înregistrarea dintre şefa DNA, Anca Jurma, şi Florentina Mirică

Procurorul general cere verificări după înregistrarea dintre şefa DNA, Anca Jurma, şi Florentina Mirică

Augustin Lazăr a declarat, miercuri, că Serviciul îndrumare şi control din cadrul Ministerului Public va face, la cererea sa, verificări pentru a stabili dacă s-a încălcat legea, după ce a apărut în presă înregistrarea cu Anca Jurma (şefa DNA) şi fostul procuror din Direcţie, Florentina Mirică.

Şefa acestui serviciu este Laura Codruţa Kovesi.

Decizia vine după ce înregistrarea apărută în spaţiul public, în care protagoniste sunt actuala şefă a DNA, Anca Jurma, şi procurorul Florentina Mirică, a creat agitaţie şi stupoare în sistemul judiciar, mai ales pentru că joi se va discuta prelungirea mandatului interimar al celei dintâi la cârma Direcţiei Naţionale.

De exemplu, Anca Jurma se plânge de lipsa de curaj a procurorilor din DNA: „Băi, deci e o armată de bărbaţi în această instituţie! Ca şoarecii! Ca şoarecii! Cum îi vezi: oileu!”, se arată în înregistrarea publicată.

În replică, Anca Jurma a precizat, într-o declaraţie transmisă presei, că la discuţie au participat doar cele două şi nu i-a fost cerut acordul pentru efectuarea înregistrării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici