Procurorul general îl propune pe Codruţ Olaru pentru un nou mandat de şef la DIICOT

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că l-a propus ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pe procurorul Codruţ Olaru pentru un nou mandat la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) .

314 afișări
Imaginea articolului Procurorul general îl propune pe Codruţ Olaru pentru un nou mandat de şef la DIICOT

Procurorul general îl propune pe Codruţ Olaru pentru un nou mandat de şef la DIICOT (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În 11 ianuarie 2007, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de procuror şef al DIICOT a lui Codruţ Olaru, mandatul acestuia urmând să expire.

Ministrul Justiţiei de atunci, Monica Macovei, l-a propus pentru funcţia de procuror şef pe Codruţ Olaru.

Duminică, procurorul general al României Codruţa Kovesi a afirmat că eficienţa structurii sub coordonarea lui Codruţ Olaru, dar şi experienţa managerială a acestuia a determinat-o să îl propună pentru un nou mandat la conducerea DIICOT.

Potrivit articolului articolului 54 din Legea 303/2004, (1) procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici