Procurorul Mircea Negulescu rămâne suspendat din magistratură

Instanţa supremă a decis, marţi, ca procurorul Mircea Negulescu să rămână suspendat din magistratură, după ce acesta solicitase să îşi reia activitate. Decizia este definitivă.

737 afișări
Imaginea articolului Procurorul Mircea Negulescu rămâne suspendat din magistratură

Procurorul Mircea Negulescu rămâne suspendat din magistratură

"Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Negulescu Mircea, procuror în cadrul Parchetului de pe lânga Judecatoria Câmpina, împotriva Încheierii din 28 februarie 2017, pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori în materie disciplinara în dosarul nr.2/P/2017", este decizia judecătorilor.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu le-a spus, luni, magistraţilor ICCJ că a fost nevoit să plece din Ploieşti din cauza mediatizării excesive, precizând că a ajuns în această situaţie din cauza anchetelor pe care le-a instrumentat.

„În Ploieşti merg doar seara, ca să nu fiu văzut de lume. E nedrept să fiu judecat de o presiune media pe care nu i-o doresc niciunul magistrat. Am soluţionat aşa cum m-am priceput, nu există niciun dosar cu achitare ce îi este imputat lui Negulescu. Pentru că mi-am făcut treaba am ajuns în situaţia asta. Stau şi tot încasez. Am adus la stat două miliarde de euro în Lukoil. Nu i-a dus Negulescu acasă, ci în ţară, ca să fie plătite salariile şi pensiile. Nu am putut fi contactat pentru că mi-am închis telefonul, am primit mesaje de ameninţare de la ziarişti. Nu pot fi considerat de rea-creadinţă cu presiunea care este şi la momentul acesta”, a mai spus Mircea Negulescu.

În replică, reprezentantul Inspecţiei Judiciare la şedinţa de judecată le-a spus judecătorilor că măsura suspendării din magistratură a procurorului Mircea Negulescu a fost dispusă pentru a menţine încrederea opiniei publice în corpul magistraţilor.

„CSM a împărtăşit punctul de vedere, în sensul că menţinerea în funcţie a domnului Negulescu poate afecta imaginea şi prestigiul justiţiei, dat fiind faptul că manifestările sale sunt de natură să inducă imaginea unei funcţionări incorecte şi anormale a sistemului. De asemenea, pot afecta opinia publică în corpul de magistraţi”, a spus reprezentantul Inspecţiei Judiciare.

Procurorul suspendat Mircea Negulescu a stârnit mai multe controverse după ce Inspecţia Judiciară a demarat trei cercetări disciplinare în cazul său, pentru că, printre altele, ar fi cerut unui alt procuror informaţii cu privire la unele interceptări dintr-un dosar.

De asemenea, în spaţiul public au apărut mai multe înregistrări din discuţii pe care le-ar fi avut cu părţi din dosare, aceste aspecte constituind subiectul unor cercetări al Inspecţiei Judiciare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici