Procurorul-şef DNA, despre OUG pe coduri: Un act precum Codul Penal ar trebui dezbătut în Parlament

Procurorul-şef interimar DNA, Anca Jurma, a declarat joi, că opinia sa personală este că un act normativ de importanţa Codului Penal ar trebui dezbătut în Parlament mai degrabă decât adoptat prin ordonanţă de urgenţă.

548 afișări
Imaginea articolului Procurorul-şef DNA, despre OUG pe coduri: Un act precum Codul Penal ar trebui dezbătut în Parlament

Procurorul-şef DNA, despre OUG pe coduri: Un act precum Codul Penal ar trebui dezbătut în Parlament

"Pot să-mi exprim opinia personală în sensul că un act normativ de o importanţă atât de mare cum este un cod penal ar trebui dezbătut în Parlament, mai degrabă, decât adoptat printr-o ordonanţă de urgenţă.(...) Nu ştiu dacă asta e cea mai bună metodă, dar nu sunt constituţionalist şi noi va trebui să aplicăm legea aşa cum se va adopta", a declarat, joi, Anca Jurma, chestionată referitor la ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul Justiţiei pe codurile penale.

Tot joi, ministrul Justiţiei a anunţat că nu ştie dacă ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale va fi gata până la finalul anului, Toader precizând că în momentul acesta analizează să vadă în ce măsură reia proiecte de anul trecut.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că s-a discutat, în şedinţa PSD, oportunitatea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constituţionale să intre în vigoare, urmând ca articolele neconstituţionale să revină în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici