Procurorul Viorel Vasile, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorul Viorel Vasile, fost şef al Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului Tribunalului Caraş-Severin, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, în stare de arest, fiind acuzat că a primit mită de la două persoane.

244 afișări
Imaginea articolului Procurorul Viorel Vasile, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorul Viorel Vasile, trimis în judecată pentru luare de mită (Imagine: Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, vineri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Viorel Vasile, procuror şef al Secţiei de Urmărire Penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de luare de mită.

Potrivit rechizitoriul întocmit de procurorii DNA, în 21 noiembrie, procurorul Viorel Vasile a pretins de la un denunţător suma de 1.200 de lei pentru a dispune o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere.

În 24 noiembrie, Viorel Vasile a fost prins în flagrant delict, în biroul său, în timp ce primea 800 de lei de la denunţător, se arată într-un comunicat de vineri al DNA.

Totodată, în 13 noiembrie, Viorel Vasile a pretins de la un alt denunţător mai multe produse alimentare, bunuri pe care le-a primit în 24 noiembrie, anterior momentului prinderii în flagrant. În schimb, procurorul Vasile a dispus o soluţie favorabilă într-un dosar penal în care denunţătorul era cercetat pentru o infracţiune la regimul circulaţiei rutiere.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, în 24 noiembrie, suspendarea din funcţia de procuror a lui Vasile Viorel. Curtea de Apel Timişoara a dispus, în 25 noiembrie, arestarea preventivă a lui Viorel Vasile pe o perioadă de 29 de zile.

Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Timişoara.

Recent, Ministerul Justiţiei a plătit sumele restante cuvenite magistraţilor, care au încasat zeci de milioane de lei, unul dintre aceştia fiind şi Viorel Vasile, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit declaraţiei de avere a procurorului Vasile, salariul lunar al acestuia era de aproximativ 7.000 de lei (1.900 de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici