Producătorii care vând în trei pieţe din Sectorul 4 vor avea de joi carduri speciale

Producătorii care vând în cele trei pieţe din subordinea Consiliului Local Sector 4 - Progresul, Sudului şi Apărătorii Patriei - vor avea, de joi, carduri care vor atesta această calitate a lor, informează primăria de sector.

120 afișări
Imaginea articolului Producătorii care vând în trei pieţe din Sectorul 4 vor avea de joi carduri speciale

Producătorii care vând în trei pieţe din Sectorul 4 vor avea de joi carduri speciale (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Astfel, cumpărătorii vor şti care sunt producători autentici şi care intermediari dintre cei de la tarabe.

Tot de joi, reprezentanţii societăţilor care vând în cele trei pieţe vor prezenta cardul de agent economic.

În total, au fost deja distribuite 500 de carduri de producător şi de agent economic.

Cardurile de producător au fost emise pe baza certificatelor de producător eliberate de primării. Odată introdus în scannerul special, cardul oferă informaţii referitoare la zona reprezentată, suprafaţa cultivată şi primăria emitentă.

Toate datele au fost stocate într-o bază electronică, gestionată şi permanent actualizată, de Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4, prin colaborarea cu autorităţile locale emitente ale certificatelor de producători respective.

În ceea ce priveşte cardul de agent economic, acesta este destinat societăţilor, urmând ca, tot electronic, acesta să comunice toate informaţiile despre situaţia juridică şi financiară a fiecărei societăţi în parte, în ceea ce priveşte relaţia contractuală a acesteia cu Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4.

"Dacă unul dintre carduri se dovedeşte a fi un veritabil criteriu de selecţie, impunând autenticitatea, ca vector unic pentru producători, celălalt simplifică semnificativ modul de lucru, oferind în timp real informaţii despre societăţile cu care Direcţia de Administrare a Pieţelor se află sub contract", susţine primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara, la începutul lunii aprilie, la Sibiu, că eliberarea carnetelor de producător va fi făcută de către primării, dar cu viza asociaţiilor de producători, "pentru a nu mai exista abuzuri", şi că vor exista şi carduri de producător care garantează accesul în pieţe.

În cele trei pieţe din subordinea Consiliului Local Sector 4 a fost implementat, din octombrie anul trecut, un sistem electronic de taxare pentru închirierea tarabelor. Fiecare încasator are o casă de marcat conectată la o tabletă, iar activitatea încasatorilor poate fi urmărită în timp real de administratorii pieţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici