Profesia părinţilor, necesară în catalog? Ministrul Educaţiei: „Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesor”

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că reglementarea care prevede eliminarea înscrierii profesiei părinţilor în cataloagele şcolare va duce la o apreciere obiectivă a elevilor. Ministrul a dat exemplul copilului său, despre care a spus că a fost dezavantajat de unii profesori.

1088 afișări
Imaginea articolului Profesia părinţilor, necesară în catalog? Ministrul Educaţiei: „Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesor”

„Acele date nu au niciun fel de relevanţă pentru profesor. Elevul trebuie să fie apreciat obiectiv, indiferent că este un copil de ministru sau un copil de o altă profesie, să spunem mai jos pe o ierarhie pe care n-o asum din perspectivă socială. Deci pentru a nu promova false ierahii, pentru a promova un acces echitabil la educaţie al tuturor copiilor”, a spus Sorin Cîmpeanu, cu privire la eliminarea profesiei părinţilor din cataloagele şcolare.

Acesta a precizat că aceste date vor fi solicitate celor care depun dosare pentru anumite tipuri de burse.

„Pe de altă parte, aceste informaţii care nu îl ajută pe profesor în evaluare vor face parte din dosarul social, pentru că sunt acele burse al căror cuantum tocmai vrem să-l ridicăm, şi în afară de bursele de performanţă şi de merit, pentru bursele de studiu şi pentru bursele de ajutor social veniturile părinţilor sunt luate în calcul”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă au fost cazuri în care s-au făcut diferenţe între elevi pe baza profesiei părinţilor, Sorin Cîmpeanu a dat exemplul copilului său.

„Dacă rămânem ancoraţi în realitate, ştim bine că da. N-o să mă raportez la experienţele alotora, dar am avut şi eu copil, care a fost elev, şi care a avut pe de-o parte de suferit de la unii care nu îl plăceau pe tatăl lui ministru, a avut avantaje de la alţii care îl plăceau pe tatăl lui ministru. Toate aceste lucruri sunt incorecte, nu sunt tolerabile, iar această reglmentare ajută la o evaluare obiectivă a elevilor”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici