Profesor agresat de un tânăr în sala de clasă după ce i-ar fi bătut pe fraţii acestuia

Un profesor de muzică de la Şcoala nr. 7 din Focşani a fost bătut de un tânăr care i-a reproşat că i-ar fi lovit cei doi fraţi gemeni mai mici, în timpul unei ore, iar Inspectoratul Şcolar a declanşat o anchetă, afirmând că profesorul nu poate fi disculpat de faptul că i-a bătut pe elevi.

516 afișări
Imaginea articolului Profesor agresat de un tânăr în sala de clasă după ce i-ar fi bătut pe fraţii acestuia

Profesor agresat de un tânăr în sala de clasă după ce i-ar fi bătut pe fraţii acestuia (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Mircea Ianchievici, în vârstă de 63 de ani, profesor suplinitor de muzică la Şcoala Generală nr. 7 din Focşani, este acuzat că luni seară i-a lovit pe doi dintre elevii săi, un băiat şi o fată, fraţi gemeni, pe motiv că aceştia nu se concentrau la lecţie şi râdeau.

El este acuzat că l-a lovit pe băiat cu palma peste faţă, apoi i-ar fi dat cu piciorul în fund, moment în care elevul a părăsit sala de clasă, fiind urmat de sora geamănă, în urma căreia se afla profesorul, care ar fi dat-o cu capul de scară.

Băiatul care ar fi fost agresat, Cosmin Vasilescu, susţine că profesorul l-ar fi ameninţat cu moartea.

"Colegul meu de bancă râdea în timpul orei. Profesorul credea că râdeam eu şi a venit la mine, m-a tras din bancă, apoi mi-a dat cu pumnul peste obrazul drept, cu palma, şi mi-a dat şi cu piciorul. L-am făcut prost şi m-a alergat până jos. M-a ameninţat că dacă intru în şcoală mă omoară. Am luat taxiul cu sora mea şi am plecat acasă. Am plâns şi i-am spus fratelui meu să vină să rezolve problema. A venit şi l-a bătut în clasă", a spus Cosmin Vasilescu, care are 11 ani şi este elev în clasa a V-a B la Şcoala Generală nr. 7 din Focşani.

Şi sora elevului susţine că ar fi fost agresată de profesor: "M-a dat şi cu capul de scări pe hol. Am ieşit afară şi am plecat cu taxiul. Acasă am spus părinţilor ce am păţit. Aceştia au venit la şcoală şi au intrat în oră şi fratele mai mare l-a lovit pe profesor cu palma".

Profesorul Mircea Ianchievici recunoaşte că i-a alergat pe copii, însă susţine că nu i-a bătut. El a precizat că va depune plângere la Poliţie împotriva tânărului care l-a bătut.

"A intrat în clasă şi mi-a dat cu pumnul peste faţă. Băiatul mai mare şi părinţii m-au bătut. Copiii făceau gălăgie în clasă şi cum să nu mă iau de ei? Ce să le fac, să îi sărut? Se uitau pe nişte poze şi râdeau atât el, cât şi sora lui. I-am dat afară de la oră, dar m-au făcut cerşetor şi prost. Atunci i-am alergat până la ieşirea din şcoală. Cu siguranţă voi depune plângere la Poliţie", a spus profesorul, care în urma incidentului a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", având arcada spartă.

Fratele celor doi elevi de clasa a V-a, Remus Florin, a recunoscut că l-a pălmuit pe profesor şi spune, la rândul său, că va depune plângere la Poliţie împotriva acestuia.

"Am intrat în clasă şi l-am întrebat pe profesor de ce a dat în ei şi mirosea a băutură. I-am dat o palmă. Apoi a fugit profesorul pe o stradă. Am să depun plângere la Poliţie", a spus tânărul.

Incidentul este confirmat şi de alţi elevi, care au asistat, la oră, la tot scandalul.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea au dispus declanşarea unei anchete, afirmând că "sub nicio formă profesorul nu poate fi disculpat de faptul că a lovit un copil" şi că acesta "nu va mai avea ce să caute în şcoală".

"Am dispus ca o comisie de disciplină să verifice ce s-a întâmplat. Sub nicio formă domnul profesor nu poate fi disculpat de faptul că a lovit un copil, că l-a dat afară de la oră, dar în acelaşi timp nu pot fi de acord cu pătrunderea în şcoală a adulţilor, care să mai facă şi ceea ce au făcut, cu toate că la intrare era un elev de serviciu. Profesorul riscă sancţiuni în funcţie de cât de gravă va constata comisia că este această problemă. Acest profesor în şcoala aceasta nu va mai avea ce căuta. Dumnealui este suplinitor calificat, nu titular, bănuiesc că nu va mai veni într-o şcoală", a declarat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Vasilica Zaharia.

În acest caz s-a autosesizat şi Poliţia, care a declanşat o anchetă.

"Facem cercetări pentru infracţiunile de ultraj contra bunelor moravuri şi lovituri sau alte violenţe", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vrancea, inspector Bogdan Toader.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici