Profesor cercetat de Poliţie după ce a făcut avansuri sexuale unei eleve

Unui profesor dintr-o comună ieşeană i-a fost desfăcut contractul de muncă, fiind acuzat că ar fi sărutat şi pipăit o elevă în vârstă de 14 ani, iar poliţiştii au întocmit pe numele acestuia dosar penal pentru corupţie sexuală.

205 afișări
Imaginea articolului Profesor cercetat de Poliţie după ce a făcut avansuri sexuale unei eleve

Profesor concediat şi cercetat de Poliţie după ce a făcut avansuri sexuale unei eleve

Gheorghe Marian, profesor de fizică la şcoala din comuna ieşeană Probota, este acuzat că în luna decembrie ar fi sărutat şi pipăit o elevă de 14 ani din localitate, părinţii fetei depunând ulterior o plângere la postul de poliţie din comună.

"Există o plângere depusă pe numele profesorului Gheorghe Marian. Părinţii fetei susţin că profesorul ar fi făcut avansuri sexuale fiicei lor în cursul lunii decembrie, toate acestea petrecându-se în incinta şcolii. Noi am început verificările", a declarat, vineri, şeful postului de poliţie din comuna Probota, Iulian Boureanu.

La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Iaşi, Liliana Romaniuc, a declarat că profesorului Gheorghe Marian i-a fost desfăcut contractul de muncă, decizia fiind luată de conducerea şcolii.

"Şcoala din Probota a făcut o anchetă şi a decis desfacerea contractului de muncă. Profesorul predă şi la şcoala din localitatea Cîrniceni. Dacă instanţa va decide că este vinovat, atunci i se va desface şi contractul de muncă pe care care îl are la unitatea respectivă", a afirmat şeful IŞJ Iaşi.

Profesorul Gheorghe Marian nu a putut fi contactat, poliţiştii din comuna Probota afirmând că în declaraţia dată în faţa acestora dascălul susţine că se consideră nevinovat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici