Profesorii de limba română pentru elevii minoritari nu mai trebuie să aibă studii superioare de specialitate

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, OUG care elimină obligativitatea ca profesorii de limba română care predau la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să aibă studii superioare de specialitate.

312 afișări
Imaginea articolului Profesorii de limba română pentru elevii minoritari nu mai trebuie să aibă studii superioare de specialitate

Profesorii de limba română pentru elevii minoritari nu mai trebuie să aibă studii superioare de specialitate

Proiectul de lege de aprobare a OUG a fost adoptat cu 214 voturi împotrivă şi 8 voturi contra.

„Profesorii pentru învăţământul primar, de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale predau disciplinele Comunicare în limba română, precum şi Limba şi literatura română pe tot parcursul ciclului primar”, prevede actul normativ adoptat.

De asemenea, legea elimină un articol din legea educaţiei naţionale: „În învăţământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale, orele de Limba şi literatura română prevăzute în planurile de învăţământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate”.

Proiectul merge la Senat, în calitate de for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici