Profesorul călugăr din Constanţa, care a publicat imagini din vestiarul fetelor, suspendat

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, vineri, că a aflat „cu surprindere şi îngrijorare”, despre faptele călugărului profesor acuzat că a postat pe Facebook imagini cu elevi ce se schimbau într-un vestiar al Şcolii nr. 39 din Constanţa, şi a decis suspendarea de la slujire a acestuia.

8584 afișări
Imaginea articolului Profesorul călugăr din Constanţa, care a publicat imagini din vestiarul fetelor, suspendat

Profesorul călugăr din Constanţa, care a publicat imagini din vestiarul fetelor, suspendat

„Cu surprindere şi îngrijorare, Arhiepiscopia Tomisului a aflat despre presupusele abateri ale Arhidiaconului Calinic (Ciprian) Savin, profesor de Muzică la Şcoala nr. 39 Nicolae Tonitza din Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă, transmis vineri, de Arhiepiscopia Tomisului.

Reprezentanţii instituţiei spun că Ciprian Savin s-a remarcat ca un talentat dirijor, iar activitatea sa în cadrul şcolii a fost răsplătită cu numeroase premii, astfel că i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon.

„Părintele Calinic a fost remarcat ca talentat dirijor de către regretata profesoară de muzică Fotinia Roşca în cadrul unor spectacole şi, fiind bolnavă, a solicitat Arhiepiscopiei Tomisului, împreună cu conducerea şcolii, continuarea şi dezvoltarea frumoaselor activităţi artistice ale şcolii de către părintele Calinic. Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această şcoală, unde a desfăşurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri judeţene, regionale şi naţionale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon”, spun sursele citate, care precizează că cele constatate „ne-au surprins şi nu înţelegem motivaţia pentru care a făcut acele filmări”.

Potrivit acestora, s-a decis suspendarea părintelui Calinic, cazul său fiind cercetat de către o comisie internă.

„Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în şcoală şi în familiile elevilor, în cadrul Permanenţei Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum şi înfiinţarea unei comisii de analiză. Întrucât este în desfăşurare o anchetă din partea Poliţiei, aşteptăm rezultatele acesteia, funcţie de care vom proceda la alte măsuri, conform prevederilor canonice şi regulamentelor bisericeşti”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Constanţa au precizat că cercetările în cazul lui Ciprian Savin sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violarea vieţii private. Bărbatul urmează să fie citat pentru declaraţii.

Profesorul de muzică, Calinic (Ciprian) Savin, în vârstă de 34 de ani, este acuzat că a publicat pe Facebook imagini de pe camerele de supraveghere ale şcolii, din vestiar, în care apar eleve de clasa a 7-a, cu vârste de 13 şi 14 ani.

Incidentul ar fi avut loc în data de 5 octombrie, iar postarea, care a fost făcută pe pagina personală de Facebook, a fost ulterior stearsă, au afirmat anchetatorii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici