Profesorul de la UMF Timişoara trimis în judecată pentru luare de mită, eliberat din arest

Profesorul de la Universitatea de Medicină (UMF) din Timişoara Petru Daniel Cioca trimis în judecată pentru luare de mită a fost eliberat din arest, după ce Curtea de Apel Timişoara a admis luni recursul acestuia împotriva menţinerii stării de arest.

222 afișări
Imaginea articolului Profesorul de la UMF Timişoara trimis în judecată pentru luare de mită, eliberat din arest

Profesorul de la UMF Timişoara trimis în judecată pentru luare de mită, eliberat din arest (Imagine: Luiza Puiu/ Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Cristian Pup, a declarat, luni, că judecătorii au admis, cu majoritate de voturi, recursul formulat de apărătorii profesorului de la UMF "Victor Babeş" din Timişoara Petru Daniel Cioca împotriva unei decizii a Tribunalului Timiş, prin care s-a decis menţinerea stării de arest în cazul acestuia.

"S-a decis cu majoritate de voturi, doi judecători au fost «pentru» şi unul «împotrivă», pentru admiterea recursului formulat de apărătorii profesorului Cioca", a declarat Pup.

Potrivit sursei citate, Cioca a solicitat judecătorilor eliberarea din arest pentru a-şi putea pregăti apărarea.

Astfel, profesorul va fi judecat în stare de libertate.

În 8 februarie, în urma unor percheziţii făcute în biroul şi maşina profesorului Daniel Cioca de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Victor Babeş" din Timişoara şi în urma unor audieri făcute de procurori, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore. A doua zi, judecătorii Tribunalului Timiş au decis arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile, el fiind cercetat pentru luare de mită de la studenţi pentru a trece examenele.

Ulterior, contractul individual de muncă al profesorului a fost suspendat până la lămurirea situaţiei juridice.

La începutul lunii aprilie, Cioca a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, primul termen fiind stabilit pentru 13 mai, la Tribunalul Timiş.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiş, Lavinia Biniş, declara că instanţa a decis, în 4 aprilie, menţinerea în arest a profesorului pentru alte 60 de zile, acesta fiind arestat încă din februarie, pentru luare de mită de la studenţi. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara.

Procurorii au arătat în rechizitoriul în cazul profesorului de la Universitatea de Medicină Timişoara că acesta primea 100-300 de euro de la studenţi pentru a-i trece examenele şi avea sume importante în conturi, iar din 2005 nu şi-a mai scos banii de salariu din cont.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici