Profesorul din Ploieşti bănuit că le cerea studenţilor să cumpere bonuri de benzină, trimis în judecată

Conferenţiarul universitar de la Universitatea Petrol Gaze Ploieşti bănuit că le cerea studenţilor, pentru a-i promova, să cumpere bonuri de benzină pe numele firmei sale a fost trimis în judecată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

198 afișări
Imaginea articolului Profesorul din Ploieşti bănuit că le cerea studenţilor să cumpere bonuri de benzină, trimis în judecată

Profesorul din Ploieşti bănuit că le cerea studenţilor să cumpere bonuri de benzină, trimis în judecată

Potrivit DGA, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a lui G.I.D., conferenţiar universitar în cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, cercetat sub control judiciar pentru 32 de infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de evaziune fiscală.

Profesorul este suspectat că, în perioada ianuarie 2015 – martie 2016, a pretins şi a primit, de 32 de ori, de la masteranzi şi studenţi ai Universităţii Petrol Gaze Ploieşti 128 de bonuri valorice de carburant cu valoare nominală de 50 şi 100 lei, în valoare totală de 8.300 lei, achiziţionate de aceştia de la o staţie de distribuţie carburanţi din Ploieşti şi emise pe numele unei societăţi comerciale administrate de profesor, pentru a promova examenele.

Conferenţiarul universitar a primit de la un masterand şi un ceas în loc de bonuri valorice de benzină, deoarece studentul era străin şi nu a ştiut de unde poate cumpăra bonurile.

Conform aceleiaşi surse, când primea bonurile de benzină profesorul cerea şi factura fiscală şi bonul fiscal de achiziţie, înregistrând patru bonuri în contabilitatea firmei sale pentru a deduce TVA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici